Červené víno

18 položek celkem

Cena

7143774
17143774

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 18
San Silvano Sangiovese
1 500 Kč –52 %
714 Kč / kartón
2274K
Forzati Barbera d'Asti
Zlato
1 614 Kč –30 %
1 134 Kč / kartón
2640K
Primo Divo Vino Rosso
Zlato
1 614 Kč –26 %
Primo Divo Rosso d'Italia
Skladem (>5 kartón)
1 194 Kč / kartón
2642K
Rosatti Primitivo di Manduria
Zlato
1 734 Kč –31 %
1 194 Kč / kartón
2544K
Bella Vittoria Bardolino Classico Superiore
Stříbro
1 674 Kč –26 %
1 236 Kč / kartón
2643K
Cala de Poeti Chianti Riserva
2 034 Kč –38 %
1 254 Kč / kartón
2641K
Colle del Grifo Umbria IGT Sangiovese
1 974 Kč –33 %
1 314 Kč / kartón
1820K
Poggio Lauro Chianti DOCG Riserva
2 634 Kč –50 %
1 314 Kč / kartón
1879K
Bufalo Nero Governo
1 974 Kč –30 %
1 374 Kč / kartón
2546K
Casallaia Toscana Rosso IGT
1 914 Kč –25 %
1 434 Kč / kartón
2327K
Mezzatia Primitivo Susumaniello Salento IGT
Zlato
2 640 Kč –46 %
1 434 Kč / kartón
2660K
Crono Copertino Riserva
2 340 Kč –36 %
1 494 Kč / kartón
2484K
Ammone Puglia Rosso Appassimento
2 214 Kč –27 %
1 614 Kč / kartón
1817K
Rosso Immortale Cannonau di Sardegna
2 394 Kč –30 %
1 674 Kč / kartón
2632K
The Blend Collezione Privata Vino Rosso d'Italia
2 574 Kč –35 %
1 674 Kč / kartón
2354K
2 oro italiano primitivo manduria
2 340 Kč –21 %
1 854 Kč / kartón
2628K
Commovente Rosso Verona
2 514 Kč –12 %
Commovente Rosso Verona
Skladem (4 kartón)
2 214 Kč / kartón
2630K
Vallaresso Brunello di Montalcino DOCG
5 034 Kč –25 %
3 774 Kč / kartón
2392K

cervene_1_1

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný.

#rozdeleni-popisku#

 

Kvalita červeného vína záleží na způsobu, jakým jsou hrozny sklizeny. Například hrozny, které se sbírají ručně, jsou té nejvyšší kvality, protože nezralé a shnilé hrozny se okamžitě vytřídí a mohou být odstraněny pečlivěji, stejně jako další položky, které do fermentace nepatří, jako jsou kameny, listy, atd. To je důležité zejména v červeného vína, protože během fermentace je rmut neustále v kontaktu se slupkou a semeny hroznů. Pokud není výběr proveden správně, existuje riziko „podivných“ chutí, které se mohou ve víně projevit. Ruční sklizeň a dobrá filtrace před začátkem fermentace zajišťují nejčistší víno. 

Proces zrání

Pokud stonky nejsou součástí fermentace, jsou hrozny mechanicky odstopkovány. Poté se hrozny rozdrtí a rmut se přečerpá do kvasného sudu. Během procesu fermentace se cukry mění na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolinový klobouk”. Rmut se buď pravidelně čerpá přes něj nebo se matolinový klobouk pravidelně noří do rmutu s cílem zvýraznit vůni a barvu vína.

Proces fermentace trvá mezi deseti a patnácti dny v závislosti na oblasti, ve které se víno vyrábí. Poté mladé víno zraje v dubových sudech, jak nových tak i starších. Nové dubových sudy dávají vanilkové aroma a dodatečné třísloviny. Starší sudy poskytují komplexnější chuť a více kyslíku. Kromě stáří je to také velikost sudu, která ovlivňuje chuť vína. Obecně platí, že proces zrání trvá osm až dvacet čtyři měsíce.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení