Šumivé víno

8 položek celkem

Cena

11943594
111943594

Druh vína

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Položek k zobrazení: 8
AnticaViti Prosecco DO Extra Dry
1 794 Kč –33 %
1 194 Kč / kartón
2333K
Alsina & Sarda Xic d'Alfons 1970 Cava Brut Rosado
2 214 Kč –38 %
1 374 Kč / kartón
197K
Trevisana Prosecco Rosé DOC Spumante Dry Millésimato
1 914 Kč –28 %
1 374 Kč / kartón
2565K
Montelliana Asolo Prosecco Superiore
2 034 Kč –21 %
1 614 Kč / kartón
2083K
Reyes de Aragon Cava
Zlato
2 394 Kč –18 %
Reyes de Aragon Cava Aragon
Skladem (2 kartón)
1 974 Kč / kartón
2151K
L’Ormarins Méthode Cap Classique Brut
3 900 Kč –43 %
2 214 Kč / kartón
2603K
Domaine Gérald Talmard Crémant de Bourgogne
2 994 Kč –12 %
2 634 Kč / kartón
2647K
Louis Nouvelot Saphir Champagne Brut
4 074 Kč –12 %
3 594 Kč / kartón
2431K

bubliny_1

Šumivé víno

Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko).

 Šumivé víno vzniká prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením hroznového moštu nebo vína. Při otevření lahve je patrný únik oxidu uhličitého, vzniklého výhradně z kvašení. Přetlak způsobený oxidem uhličitým vykazuje v uzavřené nádobě při 20 °C alespoň 3 bary a více.#rozdeleni-popisku#

Výroba šumivého vína je možná dvěma způsoby. Tradiční metodou je kvašení v lahvi, druhou metodou je kvašení v tanku (tzv. Charmatova metoda). Pro výrobu šumivého vína se používají nejčastěji suché a kyselejší odrůdy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení