Terre di Virgillio Valpolicella Ripasso 2020 Benátsko
Detailní popis produktu
Tato sytě rubínově červená Valpolicella Ripasso šíří krásné vůně třešní tak koncentrovaným způsobem, že připomínají babiččin džem vyrobený s trochou karamelu, tyčinkou skořice a trochou vanilky. Bohaté a svěží,ovocné a komplexní v ústech, kde tyto tmavé třešně znovu rezonují a jsou spojeny švestkami. Vše přelité vanilkou a kopečkem kakaa.
Krátce jsme se o tom zmínili dříve: toto lákavé Terre di Virgillio Valpolicella Ripasso vděčí za svou svěží a bohatou chuť druhé fermentaci na slupkách používaných k výrobě skvělého Amarone. A to je doslovný význam Ripassa: znovu projít. Valpolicella vyrobená z nerezové oceli mizí v dubovém sudu spolu s kaly Amarone a po čase se znovu vynořuje jako komplexní a charakteristické víno. Pevné, ale hedvábně jemné, s neuvěřitelně bohatými vůněmi a chutěmi, jemnou kyselinkou a vynikající rovnováhou. Valpolicella Ripasso dokáže soupeřit s mnoha Amarones. Vůní, chutí i cenou. Protože takzvaný bratr Amarone je stejně chutný a přitom mnohem šetrnější k peněžence. Díky tomu je toto Terre di Virgillio Valpolicella Ripasso perfektním vínem pro milovníky italské klasiky. Silný v ústech, šetrný k peněžence.
Hrdinové z Valpolicella
Za Valpolicella Ripasso a jeho velkého bratra Amarone jsou zodpovědné tři hrozny. Je to Trio Corvina, Corvinone a Rondinella, z nichž první je bezpochyby nejdůležitějším hroznem v obou italských klasikách. Přestože se Corvina vyskytuje na veronských vinicích stovky, ne-li tisíce let, není to snadný úkol. Hrozny vyžadují specifický tvar řezu – přesněji pergolu, která vyžaduje poměrně vysokou údržbu – a vyžaduje vulkanickou půdu bohatou na minerály. Veronéské kopce nabízejí vše! Jako projev uznání dává Corvina charakteristickou a aromatickou ovocnost zabalenou do silné slupky, která umožňuje sušení, jak je u Amarone obvyklé. To platí i o hroznu Rondinella, který roste na vinici bok po boku s Corvinou. Rondinella dodává spolupráci šťavnaté třešňové ovoce a barvu. A pak je tu Corvinone, což doslova znamená ‚velká corvina‘. To naznačuje, že tyto dva hrozny jsou příbuzné. Pokud by tomu tak bylo, bylo by to přinejlepším velmi vzdálené. Corvinone je také zvláště vhodný k sušení, a proto je dokonalým hroznem pro takové velikány, jako jsou Amarone a Valpolicella Ripasso. Korvinon posiluje spolupráci se šťavnatým ovocem, krásnou barvou a pevnými tříslovinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | Do roku 2026 nebo k okamžité konzumaci |
Doporučená teplota podávání: | 18-20 °C |
Doporučené servírování: | Zvěřina, zralé sýry, červené maso,těstoviny s lanýžovou omáčkou |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Kořeněné & Elegantní |
Obsah alkoholu: | 13,5% |
Odrůda: | Corvina, Rondinella, Corvinone |
Rok: | 2020 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Benátsko |
Země: | Itálie |
Zrání: | 12 měsíců |
sada: | /terre-di-virgillio-valpolicella-doc-ripasso-krabice/ |
lahev: | /terre-di-virgillio-valpolicella-doc-ripasso/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.