Červené víno

16 položek celkem

Cena

9541674
19541674

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 16
Don Caron Gran Reserva
Stříbro
1 614 Kč –41 %
954 Kč / kartón
2679K
Torrelli Nero d'Avola
1 434 Kč –33 %
954 Kč / kartón
2688K
Rockhawk Merlot
1 674 Kč –39 %
Rockhawk Merlot 2020 Kalifornie
Skladem (>5 kartón)
1 014 Kč / kartón
2686K
Rosatti 'Grazie Mille!' Edizione Limitata
1 614 Kč –37 %
1 014 Kč / kartón
2680K
Rockhawk Cabernet Sauvignon
1 734 Kč –35 %
1 134 Kč / kartón
2684K
2 la cova negra tempranillo
Stříbro Zlato
1 650 Kč –28 %
1 194 Kč / kartón
2631K
Oro Italiano Primitivo
Zlato
1 734 Kč –31 %
1 194 Kč / kartón
2077K
Oro Italiano Vinno Rosso d'Italia
2 034 Kč –41 %
1 194 Kč / kartón
2595K
Primo Divo Vino Rosso
Zlato
1 614 Kč –26 %
Primo Divo Rosso d'Italia
Skladem (>5 kartón)
1 194 Kč / kartón
2642K
Bufalo Nero Governo
1 974 Kč –36 %
1 254 Kč / kartón
2546K
San Tanaro 8 Gioie Piemonte DOC Rosso
Zlato
1 614 Kč –22 %
1 254 Kč / kartón
2664K
Château Bellevue Bordeaux Supérieur AOC
Zlato
1 734 Kč –24 %
1 314 Kč / kartón
2562K
Château Roc de Boissac Puisseguin Saint Émilion
2 274 Kč –29 %
1 614 Kč / kartón
2645K
La Pauline 'Précieuse' Cabernet Merlot Kist
2 034 Kč –18 %
1 674 Kč / kartón
2648K

cervene_1_1

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný.

#rozdeleni-popisku#

 

Kvalita červeného vína záleží na způsobu, jakým jsou hrozny sklizeny. Například hrozny, které se sbírají ručně, jsou té nejvyšší kvality, protože nezralé a shnilé hrozny se okamžitě vytřídí a mohou být odstraněny pečlivěji, stejně jako další položky, které do fermentace nepatří, jako jsou kameny, listy, atd. To je důležité zejména v červeného vína, protože během fermentace je rmut neustále v kontaktu se slupkou a semeny hroznů. Pokud není výběr proveden správně, existuje riziko „podivných“ chutí, které se mohou ve víně projevit. Ruční sklizeň a dobrá filtrace před začátkem fermentace zajišťují nejčistší víno. 

Proces zrání

Pokud stonky nejsou součástí fermentace, jsou hrozny mechanicky odstopkovány. Poté se hrozny rozdrtí a rmut se přečerpá do kvasného sudu. Během procesu fermentace se cukry mění na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolinový klobouk”. Rmut se buď pravidelně čerpá přes něj nebo se matolinový klobouk pravidelně noří do rmutu s cílem zvýraznit vůni a barvu vína.

Proces fermentace trvá mezi deseti a patnácti dny v závislosti na oblasti, ve které se víno vyrábí. Poté mladé víno zraje v dubových sudech, jak nových tak i starších. Nové dubových sudy dávají vanilkové aroma a dodatečné třísloviny. Starší sudy poskytují komplexnější chuť a více kyslíku. Kromě stáří je to také velikost sudu, která ovlivňuje chuť vína. Obecně platí, že proces zrání trvá osm až dvacet čtyři měsíce.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení