Triplico Rosso 2021 Apulie
Detailní popis produktu
Vitální neprůhledná purpurově červená. Lákavě bohatá vůně tmavého lesního ovoce, cassis a fialek s kakaem a cedrem. Opulentní, bohatě koncentrovaná a saténová chuť plná sladkých černých třešní, borůvek a jahod s nuancemi moka a vanilky. Šťavnaté a živé s tělem a vynikající délkou. Svěží, saténová exploze ovoce s 98/99 body od Lucy Maroni. 60 % Negroamaro, 30 % Malvasia Nera, 10 % Nero di Troia. Zraje 3 měsíce v dubových sudech. 14,5 % alk. Chutné nyní nebo až do roku 2028. Ideální s dušeným masem nebo jen tak samotné u krbu.
Triplico Rosso se vyrábí ze tří (odtud název Triplico) původních hroznů: Negroamaro,Malvasia Nera a Nero di Troia. Které dodávají italskému červenému vínu jeho svěží a saténový charakter s nekonečnými vrstvami, a proto se také nazývá „Multiplo“.
Toto víno z Apůlie je vyrobeno starodávnou technikou, při které kvasí ve velkých plochých otevřených sudech (Palmenti). To zjemňuje víno a zajišťuje optimální kontakt se slupkami pro maximální extrakci chuti. Navíc se scedí 20 % až 30 % moštu (ještě nezkvašené šťávy) (methode saignée), díky čemuž je víno mnohem koncentrovanější. Tři měsíce zrání v dubových sudech dávají nuance vanilky, moka a cedru. Výsledkem je svěží vrstvené víno s luxusním a saténovým charakterem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | 2028 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Dušené hovězí, těstoviny |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Komplexní, výkonné a plné |
Luca Maroni: | 98 bodů |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Odrůda: | Malvasia, Nero di Troia, Negromaro |
Rok: | 2021 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Apulie |
Země: | Itálie |
Zrání: | 3 měsíce |
sada: | /triplico-rosso-krabice/ |
lahev: | /triplico-rosso/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.