Tenuta Valleselle ’Aureum Acinum’ DOCG Amarone della Valpolicella Classico 2018 Benátsko

1 199 Kč –22 %
Tenuta Valleselle ’Aureum Acinum’ DOCG Amarone della Valpolicella Classico
1 199 Kč –22 % 929 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

VIVINO 4.2

Hustá, koncentrovaná teplá červeno-černá. Hluboká a bohatá vůně s čokoládami Mon Chérie, cassis, rybízem, malinou a vanilkou. Silné a plné v chuti, protkané kouřovým opečeným dubem, džemem z červené třešně, černým ovocem, karamelem, čokoládou a kořením s krásnou rovnováhou. Svěží, koncentrované Amarone z bohatého ročníku. Zrálo 18 měsíců ve francouzském a americkém dubu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hustá, koncentrovaná teplá červeno-černá. Hluboká a bohatá vůně s čokoládami Mon Chérie, cassis, rybízem, malinou a vanilkou. Silné a plné v chuti, protkané kouřovým opečeným dubem, džemem z červené třešně, černým ovocem, karamelem, čokoládou a kořením s krásnou rovnováhou. Svěží, koncentrované Amarone z bohatého ročníku. Zrálo 18 měsíců ve francouzském a americkém dubu. 60 % Corvina, 25 % Corvinone, 15 % Rondinella. 15 % alk. Vynikající s gorgonzolou, rizotem all'amarone a kuřecím masem teriyaki. Vynikající nyní (doporučeno dekantování), pití do roku 2030+. 

Amarone di Valpolicella je vždy směsí odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella. Pouze hrstka jiných odrůd hroznů je povolena v omezeném procentuálním množství. Hrozny pro Amarone se sbírají v posledních deseti dnech v září a v prvním týdnu října. Celé a zdravé trsy se pak rozloží k sušení ve velkých halách: proces zvaný Appassimento. 
Appassimento 
 
Je velmi důležité, aby hrozny zůstaly zdravé a nebyly napadeny hnilobou. Proto je cirkulace vzduchu v těchto kůlnách velmi pečlivě sledována a probíhá neustálá kontrola plísní a hniloby. Trsy schnou někdy až čtyři měsíce na dřevěných nebo plastových stojanech, na bambusových rohožích nebo zavěšené na kohoutích trámech. 
 

Amarone della Valpolicella 2018 
 
Po vysušení následuje lisování a fermentace, která může probíhat různými způsoby. Zrání pak probíhá ve velkých sudech ze slavonského dubu nebo na francouzských barikových sudech. I zde existuje mnoho faktorů, které znamenají, že jedno víno Amarone není stejné jako druhé. A to jsme ještě ani nezmínili velké rozdíly v půdě ve Valpolicelle. 
 
Existují 3 různé regiony, 13 údolí a mnoho podzón a crus. Konečným výsledkem je však vždy plné, tmavé italské červené víno s ovocným, spíše sladkým dojmem. A to nejen kvůli mírně vyššímu obsahu zbytkového cukru, ale také kvůli vysokému procentu alkoholu. Některé styly Amarone mohou zrát po dlouhou dobu a jiné jsou určeny pro mladší pití. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahev
Archivace: Do roku 2030
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Doporučené servírování: Gorgonzola,rissoto
Druh vína: Suché víno
Luca Maroni: 98 bodů
Obsah alkoholu: 15%
Odrůda: Corvina, Rondinella, Corvinone
Rok: 2018
Typ barvy: Červené víno
Vinařská oblast: Benátsko
Země: Itálie
Zrání: 18 měsíců v dubovém sudu
sada: /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico-krabice/
lahev: /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: