Tenuta Valleselle ’Aureum Acinum’ DOCG Amarone della Valpolicella Classico 2018 Benátsko
Detailní popis produktu
Hustá, koncentrovaná teplá červeno-černá. Hluboká a bohatá vůně s čokoládami Mon Chérie, cassis, rybízem, malinou a vanilkou. Silné a plné v chuti, protkané kouřovým opečeným dubem, džemem z červené třešně, černým ovocem, karamelem, čokoládou a kořením s krásnou rovnováhou. Svěží, koncentrované Amarone z bohatého ročníku. Zrálo 18 měsíců ve francouzském a americkém dubu. 60 % Corvina, 25 % Corvinone, 15 % Rondinella. 15 % alk. Vynikající s gorgonzolou, rizotem all'amarone a kuřecím masem teriyaki. Vynikající nyní (doporučeno dekantování), pití do roku 2030+.
Amarone di Valpolicella je vždy směsí odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella. Pouze hrstka jiných odrůd hroznů je povolena v omezeném procentuálním množství. Hrozny pro Amarone se sbírají v posledních deseti dnech v září a v prvním týdnu října. Celé a zdravé trsy se pak rozloží k sušení ve velkých halách: proces zvaný Appassimento.
Appassimento
Je velmi důležité, aby hrozny zůstaly zdravé a nebyly napadeny hnilobou. Proto je cirkulace vzduchu v těchto kůlnách velmi pečlivě sledována a probíhá neustálá kontrola plísní a hniloby. Trsy schnou někdy až čtyři měsíce na dřevěných nebo plastových stojanech, na bambusových rohožích nebo zavěšené na kohoutích trámech.
Amarone della Valpolicella 2018
Po vysušení následuje lisování a fermentace, která může probíhat různými způsoby. Zrání pak probíhá ve velkých sudech ze slavonského dubu nebo na francouzských barikových sudech. I zde existuje mnoho faktorů, které znamenají, že jedno víno Amarone není stejné jako druhé. A to jsme ještě ani nezmínili velké rozdíly v půdě ve Valpolicelle.
Existují 3 různé regiony, 13 údolí a mnoho podzón a crus. Konečným výsledkem je však vždy plné, tmavé italské červené víno s ovocným, spíše sladkým dojmem. A to nejen kvůli mírně vyššímu obsahu zbytkového cukru, ale také kvůli vysokému procentu alkoholu. Některé styly Amarone mohou zrát po dlouhou dobu a jiné jsou určeny pro mladší pití.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | Do roku 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Gorgonzola,rissoto |
Druh vína: | Suché víno |
Luca Maroni: | 98 bodů |
Obsah alkoholu: | 15% |
Odrůda: | Corvina, Rondinella, Corvinone |
Rok: | 2018 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Benátsko |
Země: | Itálie |
Zrání: | 18 měsíců v dubovém sudu |
sada: | /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico-krabice/ |
lahev: | /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.