Šumivé víno

bubliny_1

Šumivé víno

Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko).

 Šumivé víno vzniká prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením hroznového moštu nebo vína. Při otevření lahve je patrný únik oxidu uhličitého, vzniklého výhradně z kvašení. Přetlak způsobený oxidem uhličitým vykazuje v uzavřené nádobě při 20 °C alespoň 3 bary a více.#rozdeleni-popisku#

Výroba šumivého vína je možná dvěma způsoby. Tradiční metodou je kvašení v lahvi, druhou metodou je kvašení v tanku (tzv. Charmatova metoda). Pro výrobu šumivého vína se používají nejčastěji suché a kyselejší odrůdy.

3 položek celkem

Cena

23346594
123346594

Značky

Druh vína

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 3
Heritage d’Or Crémant de Bourgogne AOP Brut
2 874 Kč –18 %
2 334 Kč / kartón
2508K
Delahaie Brut Premier Champagne (375 ml)  Champagne
3 120 Kč –5 %
2 940 Kč / kartón
2990K
Georges Clement Champagne AC 1er Cru Brut
7 800 Kč –15 %
6 594 Kč / kartón
2758K