Šumivé víno

bubliny_1

Šumivé víno

Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko).

 Šumivé víno vzniká prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením hroznového moštu nebo vína. Při otevření lahve je patrný únik oxidu uhličitého, vzniklého výhradně z kvašení. Přetlak způsobený oxidem uhličitým vykazuje v uzavřené nádobě při 20 °C alespoň 3 bary a více.#rozdeleni-popisku#

Výroba šumivého vína je možná dvěma způsoby. Tradiční metodou je kvašení v lahvi, druhou metodou je kvašení v tanku (tzv. Charmatova metoda). Pro výrobu šumivého vína se používají nejčastěji suché a kyselejší odrůdy.

5 položek celkem

Cena

10141674
110141674

Značky

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 5
Costaross Frizzante Prosecco
1 194 Kč –15 %
1 014 Kč / kartón
3283K
Galanti Pinot Grigio Rosé Spumante
1 530 Kč –21 %
1 194 Kč / kartón
2068K
Barocco Prosecco DOC Extra Dry
2 694 Kč –42 %
1 554 Kč / kartón
3117K
bella Vittoria Prosecco
Zlato
1 854 Kč –9 %
1 674 Kč / kartón
2770K

vinovyhodne

Prohlašuji, 
že mi je více než 18 let.

1553400-middle_1