Šumivé víno
Šumivé víno
Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko). ... Více
Šumivé víno
Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko).
Výroba šumivého vína je možná dvěma způsoby. Tradiční metodou je kvašení v lahvi, druhou metodou je kvašení v tanku (tzv. Charmatova metoda). Pro výrobu šumivého vína se používají nejčastěji suché a kyselejší odrůdy.