Priorat

Tato malá hornatá vinařská oblast v okolí Barcelony je druhou španělskou oblastí s klasifikací DOCa (spolu s oblastí Rioja). Právem může být nazývána srdcem španělského vinařství, a to díky své dlouhé historii výroby vína. Pocházejí odsud těžká červená vína. Vzhledem k drsným podmínkám v regionu se zde vyrábí pouze omezené množství vysoce kvalitních vín.


Odrůdy

 

V této oblasti najdeme velmi staré vinice s původní odrůdou Garnacha, která je míchána s malým množstvím Cabernetu Sauvignon a Merlotem. Nejslavnější španělská odrůda Tempranillo se zde nepěstuje, protože je zde na ni příliš horké podnebí. Vína pocházející z tohoto regionu jsou obvykle popisována jako teplá, suchá a inkoustově rudá, s tóny zralého červeného ovoce a koření. Víno neprochází oxidačním procesem a krajina z žuly a licorrella (jedinečná oblast z černé břidlice a křemene) dává chuti vína čisté minerální tóny.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení