- Suché víno
- Kalifornie, USA
2015
Peter Flemming Estates Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon z vynikajícího ročníku V předchozím roce byla Kalifornie ohodnocena jako nejlepší vinařská oblast na světě a ročník 2015 je také vynikající! Kalifornie vyrábí zhruba stejné množství červeného vína z odrůdy Cabernet Sauvignon jako Francie a kvalita rozhodně není nižší než kvalita francouzského soupeře! Toto stylové a elegantní víno bylo vyrobeno jen z těch nejlepších, dokonale vyzrálých hroznů. Lákavá vůně třešní, jahod...Více
Skladem
Popis vína
- Doporučené servírování Silné masité pokrmy, pikantní sýry
- Odrůda Cabernet Sauvignon
- Chuť Kořeněné & Elegantní
- Typ vína Suché víno
- Druh vína Červené víno
- Vinařská oblast Kalifornie
- Země původu USA
- Ročník 2015
- Uzávěr Korek
- Archivace Do roku 2019 nebo k okamžité konzumaci
- Obsah alkoholu 13.5%
- Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
Mohlo by Vás také zajímat
2015
Peter Flemming Estates Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon z vynikajícího ročníku
V předchozím roce byla Kalifornie ohodnocena jako nejlepší vinařská oblast na světě a ročník 2015 je také vynikající! Kalifornie vyrábí zhruba stejné množství červeného vína z odrůdy Cabernet Sauvignon jako Francie a kvalita rozhodně není nižší než kvalita francouzského soupeře!
Toto stylové a elegantní víno bylo vyrobeno jen z těch nejlepších, dokonale vyzrálých hroznů. Lákavá vůně třešní, jahod, hřebíčku a čerstvého anýzu. Silná a hladká chuť s vůní zralých černých bobulí. V chuti dokonalá harmonie bylin a dřeva. Dlouhý, bohatý závěr s vůní lískových ořechů a třešní.
Kalifornská vína
Kalifornská vína jsou neuvěřitelně populární. Není to jen díky vynikající půdě a různým mikroklimatům, ale také vitalitou vinařského průmyslu. Citujeme Jamese Lapsey, který pracuje na vinařské univerzitě University of Davis v Kalifornii. Tento vědec říká: "Jakostní vína jsou v Kalifornii vyráběna méně než 35 let. Tudíž je zde v podstatě všechno nové: vinařství, vinařské firmy, zařízení a vybavení, vinařské oblasti, ale i víno a nápady."
Více než 90% kalifornských vín se vyrábí v Central Valley. Tato oblast je nejproduktivnější zemědělskou oblastí na světě. Je to slunná a úrodná oblast se systémem zavlažovacích kanálů. Ty zajišťují hroznům ideální podmínky a tak vznikají ta nejlepší vína.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon je jednou z nejznámějších a nejčastěji pěstovaných odrůd na výrobu červeného vína. Je mimořádně populární a pěstuje se prakticky po celém světě. Tato odrůda tvoří základ vynikajících vín z oblasti Médoc. Vznikla zkřížením odrůd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc, a je obzvláště vhodná pro zrání v dubových sudech. Vína vyrobená z odrůdy Cabernet Sauvignon jsou charakterizována jako pikantní a kořeněná, s výrazným aroma černého rybízu a tříslovin. Mladá vína však mohou být tvrdší a proto se často mísí s jemnějšími odrůdami, jako je Merlot, aby se jejich chuť změkčila. Tato vína mají také vynikající archivační potenciál.