Nebbiolo

nebbiolo

Nebbiolo

Odrůda Nebbiolo je zárukou plných, vyvážených červených vín. Známá jsou vína s označením Barolo a Barbaresco, která vznikají v oblasti Piedmont v Itálii. Vína odrůdy Nebbiolo mají až průsvitnou barvu.  Tyto vína mají delikátní chuť, při prvním ochutnání Vás přivítají robustní třísloviny a vyšší kyselost. Kromě Piedmontu se odrůda Nebbiolo pěstuje v Itálii také v oblastech Lombardie a Sardinie.  Nebbiolo se ale pěstuje také na vinicích v Mexiku, Austrálii, ve Spojených státech amerických a v mnoha dalších zemích.

#rozdeleni-popisku#

Konzumace vín odrůdy Nebbiolo se lehce stane strhujícím zážitkem, neboť květinová vůně spolu s lehkým tónem červeného ovoce nabudí dojem, že se jedná o lehké víno. Po ochutnání se projeví vyšší podíl tříslovin, který sevře vnitřek vašich rtů až po přední část Vašich zubů. Navzdory vyššímu obsahu tříslovin  víno oplývá ovocnými tóny s dotekem malin a třešní podporované vůní anýzu a rozkvetlých růží. V chladnějších letech má víno více bylinný charakter s více kyselým brusinkovým ovocem.

K čemu se Nebbiolo hodí? Výborně se kombinuje například s hovězím masem, které obsahuje dostatek tuku, aby absorbovalo vyšší podíl tříslovin z vína. Vyšší kyselost vína si tedy zasluhuje úpravu jídel s použitím másla, tuku nebo třeba olivového oleje, aby se snížilo působení tříslovin vína. Přestože se podává Nebbilo tradičně k pokrmům z italské kuchyně, chutná skvěle i k asijským jídlům s hnědými omáčkami a asijskými omáčkami z 5 druhů koření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení