La Carusa Nero d'Avola Syrah 2022 Sicílie
Detailní popis produktu
Appassimento král Sicílie
Zářící teplá červená. Velmi bohaté a jemné s kandovaným ovocem, třešněmi, jahodami, švestkami a fíky. Bohatost sušených (appassimento) hroznů poskytuje smyslné, kořenité ovoce Amarone. S překvapivě svěžím finále díky chladivému sicilskému mořskému vánku. Tam, kde se dobré a vzácné Amarones mohou ve finále zdát těžké, vás toto víno vyzývá k dalšímu doušku. 70 % Nero d'Avola, 30 % Syrah. 13,5 % alk. Vychutnejte si ho nyní nebo až do roku 2030. Vynikající s bohatými těstovinami, plněným lilkem a dušeným masem.
Známou italskou vinifikační metodou k výrobě vín s lehce nasládlým charakterem je Appassimento. Tato metoda byla vyvinuta v Benátsku, ale používá se i v jiných vinařských oblastech, jako je Sicílie. Appassimento, což znamená ''zasychání'', lze provádět dvěma způsoby. Hrozny lze sušit, dokud jsou hrozny na vinici nebo se hrozny suší po sklizni. V druhém případě jsou trsy umístěny ve speciálních sušárnách. Když hrozny uschnou, ztratí vlhkost, ale získají koncentrát.
Ne každá odrůda hroznů je vhodná k sušení. Důležité je, aby si vinař vybral odrůdu hroznů, která má silnou slupku. Slupka zajišťuje, že hrozny během sušení pomaleji ztrácejí vlhkost. Pokud hrozny ztratí vlhkost příliš rychle, dojde k nerovnováze mezi šťávou, semeny a slupkou. To ovlivňuje chuť. Běžně používané hrozny jsou Corvina, Garganega, Nero d'Avola a Syrah.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Dušené maso,těstoviny,lilek |
Druh vína: | Suché víno |
Hodnocení: | Luca Maroni |
Chuť: | Jemné & Měkké |
Luca Maroni: | 98 bodů |
Obsah alkoholu: | 13,5% |
Odrůda: | Nero d'Avola, Syrah |
Rok: | 2022 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Sicílie |
Země: | Itálie |
sada: | /la-carusa-nero-d-avola-syrah-krabice/ |
lahev: | /la-carusa-nero-d-avola-syrah/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.