cervene_1_1

Červené víno

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný. ... Více

12 položek celkem

Cena

1 1341 794
111341794

Značky

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 12
Añares Rioja Crianza
Zlato 17 %
229 Kč189 Kč / kartón
952K
Coviñas Bobal de Viñas Viejas
Zlato 18 %
269 Kč219 Kč / kartón
3197K
Linden Manor Zinfandel California
15 %
259 Kč219 Kč / kartón
3194K
Peter Flemming Estates Merlot
33 %
330 Kč219 Kč / kartón
473K
Peter Flemming Zinfandel
26 %
339 Kč249 Kč / kartón
292K
Rockhawk Zinfandel
10 %
279 Kč249 Kč / kartón
2706K
Viñas del Bierzo Valmagaz Mencía
16 %
299 Kč249 Kč / kartón
3132K
Cerro Anon Rioja DOC Crianza 2020
30 %
375 Kč259 Kč / kartón
101K
Fratelli A&R Barbera Appassimento
18 %
329 Kč269 Kč / kartón
3192K
Contiscaia Chianti Riserva
26 %
379 Kč279 Kč / kartón
3240K
Altos de Valdoso Crianza
23 %
379 Kč289 Kč / kartón
3141K
el rayo rosa
21 %
El Rayo Olarra 2021 Rioja
Skladem (>5 kartón)
379 Kč299 Kč / kartón
3138K

cervene_1_1

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný.

 

Kvalita červeného vína záleží na způsobu, jakým jsou hrozny sklizeny. Například hrozny, které se sbírají ručně, jsou té nejvyšší kvality, protože nezralé a shnilé hrozny se okamžitě vytřídí a mohou být odstraněny pečlivěji, stejně jako další položky, které do fermentace nepatří, jako jsou kameny, listy, atd. To je důležité zejména v červeného vína, protože během fermentace je rmut neustále v kontaktu se slupkou a semeny hroznů. Pokud není výběr proveden správně, existuje riziko „podivných“ chutí, které se mohou ve víně projevit. Ruční sklizeň a dobrá filtrace před začátkem fermentace zajišťují nejčistší víno. 

Proces zrání

Pokud stonky nejsou součástí fermentace, jsou hrozny mechanicky odstopkovány. Poté se hrozny rozdrtí a rmut se přečerpá do kvasného sudu. Během procesu fermentace se cukry mění na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolinový klobouk”. Rmut se buď pravidelně čerpá přes něj nebo se matolinový klobouk pravidelně noří do rmutu s cílem zvýraznit vůni a barvu vína.

Proces fermentace trvá mezi deseti a patnácti dny v závislosti na oblasti, ve které se víno vyrábí. Poté mladé víno zraje v dubových sudech, jak nových tak i starších. Nové dubových sudy dávají vanilkové aroma a dodatečné třísloviny. Starší sudy poskytují komplexnější chuť a více kyslíku. Kromě stáří je to také velikost sudu, která ovlivňuje chuť vína. Obecně platí, že proces zrání trvá osm až dvacet čtyři měsíce.

Doprava ZDARMA nad 1500 Kč

Garance vrácení peněz

Nejlepší ceny v ČR

Výběr vín z celého světa