Červené víno

7 položek celkem

Cena

11343234
111343234

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 7
Forzati Barbera d'Asti
Zlato
1 614 Kč –30 %
1 134 Kč / kartón
2640K
Bella Vittoria Bardolino Classico Superiore
Stříbro
1 674 Kč –26 %
1 236 Kč / kartón
2643K
8423513000275 detail
1 494 Kč –16 %
Azabache Crianza
Skladem (>5 kartón)
1 254 Kč / kartón
2624K
Cala de Poeti Chianti Riserva
2 034 Kč –38 %
1 254 Kč / kartón
2641K
Bodegas Olarra Añares Rioja Reserva
Stříbro
2 160 Kč –36 %
1 374 Kč / kartón
72K
The Blend Collezione Privata Vino Rosso d'Italia
2 574 Kč –35 %
1 674 Kč / kartón
2354K
Vallaresso Bolgheri DOC Rosso
Stříbro Zlato
4 074 Kč –21 %
3 234 Kč / kartón
2654K

cervene_1_1

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný.

#rozdeleni-popisku#

 

Kvalita červeného vína záleží na způsobu, jakým jsou hrozny sklizeny. Například hrozny, které se sbírají ručně, jsou té nejvyšší kvality, protože nezralé a shnilé hrozny se okamžitě vytřídí a mohou být odstraněny pečlivěji, stejně jako další položky, které do fermentace nepatří, jako jsou kameny, listy, atd. To je důležité zejména v červeného vína, protože během fermentace je rmut neustále v kontaktu se slupkou a semeny hroznů. Pokud není výběr proveden správně, existuje riziko „podivných“ chutí, které se mohou ve víně projevit. Ruční sklizeň a dobrá filtrace před začátkem fermentace zajišťují nejčistší víno. 

Proces zrání

Pokud stonky nejsou součástí fermentace, jsou hrozny mechanicky odstopkovány. Poté se hrozny rozdrtí a rmut se přečerpá do kvasného sudu. Během procesu fermentace se cukry mění na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolinový klobouk”. Rmut se buď pravidelně čerpá přes něj nebo se matolinový klobouk pravidelně noří do rmutu s cílem zvýraznit vůni a barvu vína.

Proces fermentace trvá mezi deseti a patnácti dny v závislosti na oblasti, ve které se víno vyrábí. Poté mladé víno zraje v dubových sudech, jak nových tak i starších. Nové dubových sudy dávají vanilkové aroma a dodatečné třísloviny. Starší sudy poskytují komplexnější chuť a více kyslíku. Kromě stáří je to také velikost sudu, která ovlivňuje chuť vína. Obecně platí, že proces zrání trvá osm až dvacet čtyři měsíce.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení