Červené víno

41 položek celkem

Cena

7742814
17742814

Druh vína

Hodnocení

Obsah alkoholu

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 41
Acantus Cabernet Sauvignon Bodegas Olarra 2021
1 494 Kč –48 %
774 Kč / kartón
353K
San Silvano Sangiovese
1 620 Kč –52 %
774 Kč / kartón
2274K
Mount Penrice Prestige Shiraz
1 614 Kč –48 %
834 Kč / kartón
2733K
Casa Safra Black Label DO Catalunya Gran Reserva
Zlato
1 680 Kč –43 %
954 Kč / kartón
62K
La Catedral Rioja Crianza
Zlato
1 494 Kč –36 %
954 Kč / kartón
2543K
OXTE Red Blend Tinto Joven
1 254 Kč –24 %
954 Kč / kartón
2585K
Pierre Baptiste Merlot Cabernet Sauvignon
1 620 Kč –41 %
954 Kč / kartón
78K
Caballo d'Oro Valdepeñas DO Reserva 2018
Zlato
1 974 Kč –49 %
1 014 Kč / kartón
116K
Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC
Stříbro Zlato
2 034 Kč –50 %
1 014 Kč / kartón
2330K
Skoonuitsig Prestige Shiraz Cabernet
1 674 Kč –39 %
1 014 Kč / kartón
108K
Val Conde Utiel Requena DO Reserva
Zlato
1 650 Kč –39 %
1 014 Kč / kartón
230K
Peter Flemming Zinfandel
Stříbro Zlato
1 980 Kč –46 %
1 074 Kč / kartón
292K
Vallaresso Chianti DOCG
Stříbro
1 614 Kč –33 %
1 074 Kč / kartón
2305K
care crianza tempranillo merlot 2018
1 374 Kč –13 %
1 194 Kč / kartón
2626K
Vallaresso Toscana IGT Rosso 2019
1 794 Kč –33 %
1 194 Kč / kartón
2218K
Bella Vittoria Bardolino Classico Superiore
Stříbro
1 674 Kč –26 %
1 236 Kč / kartón
2643K
8423513000275 detail
1 494 Kč –16 %
Azabache Crianza
Skladem (>5 kartón)
1 254 Kč / kartón
2624K
Onorio Sangiovese IGT Umbria
1 554 Kč –19 %
1 254 Kč / kartón
1814K
San Tanaro 8 Gioie Piemonte DOC Rosso
Zlato
1 614 Kč –22 %
1 254 Kč / kartón
2664K
Bodegas Olarra Cerro Añon Rioja DOC Crianza
Bronz Stříbro
1 974 Kč –33 %
1 314 Kč / kartón
101K
Colle del Grifo Umbria IGT Sangiovese
1 974 Kč –33 %
1 314 Kč / kartón
1820K
Bodegas Olarra Añares Rioja Reserva
Stříbro
2 160 Kč –36 %
1 374 Kč / kartón
72K
Sekeida 'Mountain Vineyard' Garnacha2
1 854 Kč –26 %
1 374 Kč / kartón
2576K
Château Clos de Verdun Médoc AOP
Zlato
2 034 Kč –29 %
1 434 Kč / kartón
2727K
Water Dancer Cabernet Sauvignon Merlot
1 974 Kč –27 %
1 434 Kč / kartón
1881K
Bufalo Nero Governo
1 974 Kč –24 %
1 494 Kč / kartón
2546K
alceno twelve
Zlato
2 214 Kč –30 %
1 554 Kč / kartón
319K
Duca di Saragnano Governo
Zlato
2 100 Kč –26 %
1 554 Kč / kartón
2129K
La Enfermera Selección
1 734 Kč –10 %
1 554 Kč / kartón
2384K
Ammone Puglia Rosso Appassimento
2 214 Kč –27 %
1 614 Kč / kartón
1817K
Château Aney AOP Haut Médoc Cru Bourgeois
3 420 Kč –51 %
1 674 Kč / kartón
2678K
La Pauline 'Précieuse' Cabernet Merlot Kist
2 034 Kč –18 %
1 674 Kč / kartón
2648K
The Blend Collezione Privata Vino Rosso d'Italia
2 694 Kč –36 %
1 734 Kč / kartón
2354K
Azabache Rioja Reserva 2017
2 094 Kč –14 %
Azabache Reserva
Skladem (1 kartón)
1 794 Kč / kartón
2625K
Bodegas Olarra Cerro Anon Rioja DOC Reserva
Stříbro
2 490 Kč –28 %
1 794 Kč / kartón
486K
Salvatore Barolo
Zlato
2 970 Kč –12 %
2 610 Kč / kartón
2713K

cervene_1_1

Červené víno

Červené víno se vyrábí ze šťávy modrých hroznů. Poté, co se hrozny sklidí, je rozhodnuto, zda se použijí k fermentaci i stonky a jiné části rostliny. Stonky obsahují třísloviny, které mohou vínu dodat nahořklou chuť.

Jakmile přijdou rozdrcené hrozny do kontaktu s kvasinkovými buňkami, kvasinky spustí proces (fermentaci), během kterého se cukry z hroznů přemění na alkohol. Zní to docela snadně, ale tento proces má několik variant. Vinař vyrábějící špičková červená vína musí být tedy velmi zručný a nadaný.

#rozdeleni-popisku#

 

Kvalita červeného vína záleží na způsobu, jakým jsou hrozny sklizeny. Například hrozny, které se sbírají ručně, jsou té nejvyšší kvality, protože nezralé a shnilé hrozny se okamžitě vytřídí a mohou být odstraněny pečlivěji, stejně jako další položky, které do fermentace nepatří, jako jsou kameny, listy, atd. To je důležité zejména v červeného vína, protože během fermentace je rmut neustále v kontaktu se slupkou a semeny hroznů. Pokud není výběr proveden správně, existuje riziko „podivných“ chutí, které se mohou ve víně projevit. Ruční sklizeň a dobrá filtrace před začátkem fermentace zajišťují nejčistší víno. 

Proces zrání

Pokud stonky nejsou součástí fermentace, jsou hrozny mechanicky odstopkovány. Poté se hrozny rozdrtí a rmut se přečerpá do kvasného sudu. Během procesu fermentace se cukry mění na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolinový klobouk”. Rmut se buď pravidelně čerpá přes něj nebo se matolinový klobouk pravidelně noří do rmutu s cílem zvýraznit vůni a barvu vína.

Proces fermentace trvá mezi deseti a patnácti dny v závislosti na oblasti, ve které se víno vyrábí. Poté mladé víno zraje v dubových sudech, jak nových tak i starších. Nové dubových sudy dávají vanilkové aroma a dodatečné třísloviny. Starší sudy poskytují komplexnější chuť a více kyslíku. Kromě stáří je to také velikost sudu, která ovlivňuje chuť vína. Obecně platí, že proces zrání trvá osm až dvacet čtyři měsíce.