Borgo Sasso Amantara Benátsko
Detailní popis produktu
Pevná lesklá fialová, zcela neprůhledná. Velmi krásné! Opojně bohaté, výrazné, bujné. JAKÉ koncentrované aroma a chuť! Baleno sladkými ostružinami, borůvkami, fíky, masitými třešněmi a malinami. Sirupově hustý na cestě k zachycení všech krásných tónů tmavé čokolády z opečeného dubu. Jak blízko se můžete dostat k vrcholu Amarone? Velmi blízko! 85 % Corvina, 15 % Cabernet. 14% alkoholu. Skvělé k dušenému masu, ke zvěřině se sladkou omáčkou. Klasické víno k večeři, ale nezapomeňte si ho později večer vychutnat jako pěknou plnou sklenku červeného. Jemně sladké krásně kontrastuje se slaností Parmigiano Reggiano. Užijte si od poloviny roku 2024 do roku 2037.
Giorgo a Fransesca Tinazziovi – bratr a sestra – jsou figurkami ve Veroně. Jsou známí jako specialisté na Amarone par excellence. Jak je také mezinárodně uznávané. Jejich Tenuta Valleselle u jezera Garda je celosvětově uznávaná. S více než 100 hektary vinic v celém regionu, včetně apelace Verona Rosso, má Tinazzi jedinečnou pozici pro splnění přísných požadavků Vatencollectief. Vynořily se s bujnou, jemně sladkou perlou.
Amarone
Amarone se vyrábí ze sušených hroznů. Ztráta odpařováním může být až 40 %! Tinazzi's Model 'Amarone' je Verona Rosso vyrobený z velmi pozdě sbíraných, a proto z velké části sušených hroznů pro to lahodné, smyslné, sladké ovoce podobné džemu. Příspěvek 15% Cabernetu (kromě hlavního hroznu Corvina) opět prokázal tu mistrovskou svěžest cassis!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | Do roku 2033 nebo k okamžité konzumaci |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Pečené maso, kořeněné pokrmy, vyzrálé uzené sýry |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Robustní & Silné |
Obsah alkoholu: | 14% |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Corvina |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Benátsko |
Země: | Itálie |
sada: | /borgo-sasso-amantara-krabice/ |
lahev: | /borgo-sasso-amantara/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.