Benedicte & Bourbon Chardonnay 2022 Pays d'Oc
Detailní popis produktu
Krásné sytě žluté víno s nádherně kořeněnou a ovocnou vůní citrusů, broskví, cedru, pražených ořechů a doplněné příjemným nádechem vanilky ze stárnutí dřeva. V ústech je víno krásně elegantní, bohaté na ovoce a uzené dřevěné tóny. Komplexní a působivé. Skvěle se hodí k elegantním pokrmům, jako je ryba pečená na másle a chutná krůta.
Tento bohatý Bénédicte & Bourbon dokazuje, že nejen v Burgundsku dokážou vyrobit krásná Chardonnay. Během našeho Royal Barrel Hunt pro vína zrající na dřevě, která si zaslouží své místo na stupních vítězů, jsme narazili na nadějný talent Nathalie Sanchez. Talentovaná mladá vinařka a enoložka. Kolegové vinaři jí říkají také ředitelka vín, protože si velmi potrpí na detaily a prezentuje tak ta nejelegantnější vína. Tuto třídu a eleganci zažijete v tomto Bénédicte & Bourbon Chardonnay.
Chardonnay: hroznová odrůda, která se pěstuje téměř všude na světě a je jednou z celosvětově nejoblíbenějších odrůd. Chardonnay vyzrálé na dřevě jsou bohaté a plné a díky stárnutí dřeva získávají extra chuť, od čerstvého ovoce, tropického ovoce až po vanilku. Přesto Chardonnay v některých oblastech vyniká více. Je to například nejrozsáhlejší bílý hrozen v Burgundsku a téměř všechna bílá vína se tam vyrábějí z Chardonnay (existuje řada výjimek). Meursault patří k vrcholu bílého Burgundska a je plné a bohaté na chuť i svěžest. Pro Meursault je zvykem zrát v dubových sudech. Meursault má sílu jako nikde jinde.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | Do roku 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 12-13°C |
Doporučené servírování: | Vepřové, ryby, drůbež, saláty, Drůbež,ryby,zelenina |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Suché a hladké |
Objem lahve: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 13,5% |
Odrůda: | Chardonnay |
Rok: | 2022 |
Typ barvy: | Bílé víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Pays d'Oc |
Země: | Francie |
Zrání: | 6-8 měsíců |
sada: | /benedicte-bourbon-chardonnay-krabice/ |
lahev: | /benedicte-bourbon-chardonnay/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.