- Suché víno
- Bílé víno
- Marlborough, Nový Zéland
2015
Two Rivers Clos des Pierres Chardonnay Marlborough
Světové Chardonnay s jemností a hloubkou vynikajícího burgundského bílého Intenzivní jasná hluboká zlatožlutá barva. Burgundské království vůní s kouřovým citrusem, máslem, karamelem, toastem a krásnou mineralitou. Široká a plná chuť bohatá na citrusy, bílou broskev a opečený dub. Dobrá pevná textura s intenzitou a velkou svěžestí. Překypující bohaté Chardonnay s čistou intenzitou Bâtard-Montrachet. Two Rivers David Clouston, sklepmistr vinařství Two Rivers, usiluje o tu nejlepší kvalitu. Pro...Více
Skladem
ZDARMA!
Popis vína
- Odrůda Chardonnay
- Obsah alkoholu 14%
- Archivace Do roku 2022 nebo k okamžité konzumaci
- Doporučená teplota podávání 8 - 10 °C
- Ročník 2015
- Země původu Nový Zéland
- Vinařská oblast Marlborough
- Typ vína Suché víno
- Druh vína Bílé víno
Mohlo by Vás také zajímat
2015
Two Rivers Clos des Pierres Chardonnay Marlborough
Světové Chardonnay s jemností a hloubkou vynikajícího burgundského bílého
Intenzivní jasná hluboká zlatožlutá barva. Burgundské království vůní s kouřovým citrusem, máslem, karamelem, toastem a krásnou mineralitou. Široká a plná chuť bohatá na citrusy, bílou broskev a opečený dub. Dobrá pevná textura s intenzitou a velkou svěžestí. Překypující bohaté Chardonnay s čistou intenzitou Bâtard-Montrachet.
Two Rivers
David Clouston, sklepmistr vinařství Two Rivers, usiluje o tu nejlepší kvalitu. Pro výrobu vína se používají jen ty nejlepší hrozny, z nejlepších pozemků a nejslunečnějších míst. David sbíral po mnoho let zkušenosti na vinicích po celém světě, ale v roce 2004 se usadil v rodném Marlborough.
Hrozny tohoto vznešeného Chardonnay byli sklizeny ručně. Víno zrálo 11 měsíců v sudech z francouzského dubu, z nichž bylo 20% nových. Polovina vína podstupila jablečno-mléčné kvašení. David Clouston se rozhodl pro měkké lisování celých trsů k dosažení optimální kvality šťávy.
Terroir se nachází v údolí Wairau, které je docela skalnaté. Odtud pochází název „Clos des Pierres“. Teplo, které kámen nasaje během dne, vyzařuje v noci. Tím vzniká pro hrozny během chladnějších nocí ideální teplota a umožňuje jim dozrát do špičkové kvality.