- Suché víno
- Červené víno
- Piemont, Itálie
2014
Sangrato Serra dei Turchi Barolo Cru DOCG
Teplá, živá červenohnědá barva. Výrazná vůně se svůdným třešňovým ovocem, černým lesním ovocem, růžemi, cedrem a lanýžem. Chuť je měkká a široká s višněmi, kakaem, lanýžem a sušeným kořením, s krásnou svěžestí, bohatým extraktem a pevnou strukturou. Charakteristické Barolo Cru ve svůdném, měkkém stylu. Barolo Cru Itálie vyrábí mnoho velikánů, z nichž pravděpodobně nejznámější je Barolo z Piemontu. Vesnice Barolo dala jméno vínu z odrůdy Nebbiolo, které vzniklo v 19. století díky zapojení...Více
Budeme Vás informovat o naskladnění
Vyprodáno
ZDARMA!
Popis vína
- Doporučené servírování Červené maso
- Odrůda Nebbiolo
- Obsah alkoholu 14.5%
- Zrání 18 měsíců v dubových sudech
- Archivace Do roku 2029
- Uzávěr Korek
- Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
- Ročník 2014
- Země původu Itálie
- Vinařská oblast Piemont
- Typ vína Suché víno
- Druh vína Červené víno
Mohlo by Vás také zajímat
2014
Sangrato Serra dei Turchi Barolo Cru DOCG
Teplá, živá červenohnědá barva. Výrazná vůně se svůdným třešňovým ovocem, černým lesním ovocem, růžemi, cedrem a lanýžem. Chuť je měkká a široká s višněmi, kakaem, lanýžem a sušeným kořením, s krásnou svěžestí, bohatým extraktem a pevnou strukturou. Charakteristické Barolo Cru ve svůdném, měkkém stylu.
Barolo Cru
Itálie vyrábí mnoho velikánů, z nichž pravděpodobně nejznámější je Barolo z Piemontu. Vesnice Barolo dala jméno vínu z odrůdy Nebbiolo, které vzniklo v 19. století díky zapojení královského domu Savoie do pěstování vína. Ve stejné době vzniklo podobné víno kolem vesnice Barbaresco, ale bez královských patronů. To je jeden z důvodů, proč se Barolu začalo říkat víno králů.
Vinice Barolo se nacházejí na kopcích podél řeky Tanaro. Terorir, umístění svahu, typ půdy a nadmořská výška vinic mají velký vliv na chuť. Následně dochází k rozdílu v řízení vinic, ošetřování hroznů, použitých sudů, dozrávání a vinifikace apod. Barolo musí zrát po dobu nejméně 3 let a nemělo by se dříve na trh dostat.
„Cru“ označuje místo, na kterém rostou hrozny. Cru musí mít jedinečný nebo výrazný terroir. Barolo Cru pochází z nejlepších vinic kolem jedenácti vesnic Barolo, pracuje s ještě nižšími výnosy, zvyšuje intenzitu a komplexnost vín. V samotném regionu se tato vína také hrdě nazývají „Grand Cru“ z Barola.