Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
Přihlášení
0 Kč
San Silvano Sangiovese

Popis vína

  • Doporučené servírování Grilované maso, lasagne s rajčatovou omáčkou
  • Odrůda Merlot, Lambrusco, Sangiovese
  • Obsah alkoholu 12%
  • Archivace Do roku 2023
  • Uzávěr Šroubovací
  • Doporučená teplota podávání 16-18 °C
  • Ročník 2019
  • Vinařská oblast Benátsko
  • Typ vína Suché víno
  • Chuť Hladké & ovocné
  • Země původu Itálie
  • Druh vína Červené víno

Mohlo by Vás také zajímat

2019

San Silvano Sangiovese

Vinaři z Castellani dokazují, že slavné toskánské odrůdě se také velmi dobře daří v Apulii. V tomto San Silvanu získává Sangiovese, se svými vydatnými třešňovými tóny, trochu podpory od Merlotu. A hrst hroznů Lambrusco, těch ze světově proslulých italských šumivých vín, doslova znamená třešničku na dortu!

 

Rubínově červené víno s fialově zbarveným okrajem a jemnou vůní třešní, typickou pro hrozny Sangiovese, a fialek. Mírně kořenité ve vůni a na patře, kde dominuje červené ovoce, jako jsou třešně, jemně doplněné nádechem kůže. Úžasně šťavnaté, ovocné a nekomplikované.

 

Sangiovese

 

Sangiovese je italská modrá odrůda, která je velmi dobře zastoupena v apelaci Chianti. Sedmdesát až osmdesát procent vinic je zde osázeno Sangiovese. Tato odrůda má překvapivou historii. Pochází z křížení odrůd Ciliegiolo a Calabrese di Monte Nuovo. Calabrese nepochází z Toskánska, ale narodilo se v kopcích západně od Neapole. To je velmi výjimečné, neboť existuje jen několik odrůd, které mají svůj původ v této sopečné půdě. Odrůda Sangiovese je zvláště citlivá na klimatické podmínky a půdu. Jaké víno nakonec vznikne tedy zcela závisí na těchto podmínkách. Vína Sangiovese jsou poddajná, aromatická a ovocná a často velmi kvalitní. Mladá vína obsahují hodně ovoce, mají vysokou kyselost a přiměřené množství tříslovin. Pokud se vinař rozhodne pro zrání vína na dřevě, víno získá šťavnaté nuance karamelu, kandovaného ovoce, zemitost a kouřové tóny. Sangiovese je vhodné i do směsí. Především směsi s Cabernetem Sauvignon, Canaiolem a Mamolem produkují velmi dobrá vína. Typické Sangiovese má kořeněnou vůni tymiánu, třešní, fialek a čerstvých rajčat.

 

Vinaři z Castellani

 

Vinařství Castellani bylo oficiálně založeno v Montecalvoli na konci 19. století. Tehdy se vinař Alfred Castellani rozhodl začít s lahvováním a prodejem svého vína, nicméně víno se v rodině vyrábělo již dlouho před tím. Alfredův syn Duilio pomáhal spolu se svým bratrem Mariem s výrobou vína a vinařství zanedlouho získalo větší respekt. Víno se poté začalo stáčet do typických proutěných lahví. O mnoho let později se Duiliův synovec Roberto stal brilantním novinářem deníku „Il Giornale del Mattino“ vydávaného společností a i on přispěl k růstu rodinného podniku. Rodina Castellaniů je i dnes stále v čele rodinného podniku a pokračuje ve výrobě nejlepších vín v Itálii.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 9.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!