Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
Přihlášení
0 Kč
San Silvano Passito Appassimento

Popis vína

  • Doporučené servírování Předkrmy, carpaccio, hamburger, tatarský biftek, těstoviny bolognese, červené maso
  • Odrůda Barbera, Dolcetto
  • Obsah alkoholu 14%
  • Archivace Do roku 2023
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
  • Ročník 2016
  • Vinařská oblast Piemont
  • Typ vína Suché víno
  • Chuť Robustní & Silné
  • Země původu Itálie
  • Druh vína Červené víno

Mohlo by Vás také zajímat

2016

San Silvano Passito Appassimento

Pokud Luca Maroni udělí 92 body, pak víte, že máte co do činění s vínem, které je téměř dokonalé! Toto senzačně koncentrované San Silvano Passito Appassimento bohaté na zralé černé ovoce, koření a vanilku patří mezi špičku ve své třídě. Vyrobeno jako Amarone, stejně chutné ale mnohonásobně levnější!

 

Velkolepé koncentrované víno vyrobené podle staré metody appassimento. To znamená, že hrozny, v tomto případě Barbera a Dolcetto, jsou sklízeny pozdě a poté jsou sušeny. Výsledek je plné a smyslné víno s vůní černého ovoce, rozinek a fíků. Velkoryse plné a ovocné v chuti s kandovaným černým ovocem, čokoládou, vanilkou a nádechem tabáku. Senzační víno, které opět potvrzuje třídu Piemontu a San Silvana.

 

Dolcetto

 

„Slaďouš“ nebo „malé sladké“. Toto jsou přezdívky pro typickou odrůdu z Piemontu, Dolcetto. Ne proto, že vyrábí sladké víno, ale kvůli mladistvému, frivolnímu charakteru a živým vínům, které produkuje. Ale nepodceňujte Dolcetto! Tato milovaná odrůda není „nobody“. V profesionálních rukou se tyto hrozny mění v silné víno s čistým a zralým ovocem a letní svěžestí.

 

Lahodné Dolcetto, stejně jako jeho bratranec Barbera, není příliš náročné. A jakmile jsou spolu, produkují senzačně svůdná vína, jako je například toto San Silvano Passito Appassimento. Pro získání toho nejlepšího z obou odrůd, ponechal vinař hrozny na vinici tak dlouho, jak jen to bylo možné, do konce vegetačního období. Díky pozdní sklizni hrozny obsahují velké množství cukru. Hrozny se poté pečlivě několik měsíců suší. Sušením získávají extra sladkou chuť a úžasně krásné aroma.

 

Appassimento

 

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Používané odrůdy jsou italské místní Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone a Oselata. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit. Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, a během sušení ztratí až třetinu vlhkosti. To jim ponechává obrovskou koncentraci cukrů a vůní. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu (u Amarone asi 40 dnů). Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech po dobu 12 až 18 měsíců. Poté víno dozrává ještě další rok na lahvi.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!