Salassi Barolo DOCG 2017 Piemont
Detailní popis produktu
Teplá rubínově červená s hlubokým jádrem. Komplexní buket s červeným a černým ovocem, jemným dubem a nádechem lanýžů. Široké a jemné, bohaté na sladký černý rybíz, červené třešně, italské koření, vanilku a kakao s pikantním dlouhým závěrem. Velmi chutné, měkké Barolo z bohatého ročníku. V lahvi se bude nadále zlepšovat. 100% Nebbiolo. Sklízí se výhradně ručně. 14 % obj. Zraje 42 měsíců, z toho 18 měsíců v dubových sudech. Připraveno k pití hned nebo může být uloženo až do roku 2030. Vynikající s ossobuccem, pečeným masem s lanýži a vyzrálým parmazánem.
Toto Salassi Barolo bylo ohodnoceno 92/100 body od francouzského vinařského průvodce Gilbert&Gaillard. Víno pochází z teplého ročníku 2017, ve kterém byly hrozny Nebbiolo sklizeny plně zralé.Víno je pojmenováno po lidu Salassi, obyvatelích Piemontu v době římského starověku, kdy se v regionu také vyrábělo víno. Toto Barolo 2017 vyrábí rodina Dezzani, jeden z nejoceňovanějších výrobců v srdci Piemontu a majitel vinic v Cocconato, Monferrato a Alba. Vášnivý vinař Luigi Dezzani, potomek třetí generace, je prezidentem konsorcia vín Monferrato a Asti.
Barolo
Barolo je také nazýváno králem vín. Většina těchto vín je drsná a chudá, protože hrozny Nebbiolo, ze kterých se vyrábí víno Barolo, jsou jedny z nejtvrdších hroznů a obsahují hodně taninu. Díky tomu musí toto krásné víno zrát mnoho let, než je lahodné k pití, ale i po dlouhém zrání poskytují třísloviny stále pevný říz. V Barolu lze ochutnat mnoho příchutí – vzpomeňte si na fialky, čokoládu,lanýže, skořici, sušené ovoce, čerstvé a sušené bylinky a lesní ovoce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Komplexní a plné |
Obsah alkoholu: | 14% |
Odrůda: | Nebbiolo |
Ročník: | 2017 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Piemont |
Země: | Itálie |
Zlatá medaile: | gilbert & gaillard International Challenge |
Zrání: | 18 měsíců v dubovém sudu |
sada: | /salassi-barolo-docg-krabice/ |
lahev: | /salassi-barolo-docg/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.