Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
0 Kč

Recepty

Sicilské rolky INVOLTINI ALLA SICILIANA

Sicilské rolky jsou typickým sicilským pokrmem.

Celý článek

Na 12 rolek

 

50g           kapary

3ks            nakrájené rajče

1ks            šalotka

                  oříšky

1ks            ančovička

50g            rozinky

                  chléb

                   sůl a pepř

                   bobkový list

                   mečoun

                   citron

                   strouhanka

                   rajčatová omáčka

                   bazalka

 

Připravte si plnění do involtini. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte ančovičku a nasekanou šalotku, kterou osmažte dozlatova. Přidejte rajče, rozinky, oříšky, strouhanku.

Naplňte plátky ryby a srolujte je na plech. Upevněte rolády párátkem a oddělte je bobkovým listem. Posypte strouhankou ochucenou olivovým oleje, solí a pepřem a citronovou kůrou. Pečte v troubě na 180 stupňů, dokud ryba nezezlátne a není křupavá. Servírujte se lžící rajčatové omáčky a bobkovým listem. 

Špagety s mořským ježkem

Kdo někdy v moři šlápl na ježka, ví, že tahání bodlin může být poměrně nepříjemná záležitost. Kdo, ale mořské ježovky ochutnal, má s nimi spojený skvělý gurmánský zážitek!

Celý článek

320g               spaghetti

4ks                 mořský ježek

4 lžíce             rajčatová omáčka

4ks                  rajče

8 stroužků        česnek

1ks                  chilli

                        olivový olej

                        sůl a pepř

                        bazalka

 

Česnek čtyřikrát převařte v čisté vodě. Uvařený česnek rozmixujte s olivovým olejem. Přidejte rajče a lžíci rajčatové omáčky. Uvařte spaghetti al dente a přidejte mořského ježka rozmixovaného s trochou čerstvých rajčat a bazalkou.

 

Sicilská CAPONATA

Podzimní varianta tradiční sicilské speciality s chlebem a s čerstvými rajčaty.

Celý článek

2ks   paprika

2ks   lilek

1ks   řapíkatý celer    

5ks   rajče

1ks   cibule

2ks   stroužek česneku

1ks   mozzarella

        bílý vinný ocet

        sůl

        cukr

 

Nakrájejte všechny suroviny na proužky a smíchejte s olivovým olejem. Upečte velmi rychle v předehřáte troubě na 220 stupňů Celsia 15 minut, dokud zelenina nezkaramelizuje a nebude křupavá. Nechte vychladnout a odpočinout, ochuťte solí, cukrem a vinným octem.

Zvlášť opečte všechny lilky a dopečte v troubě, dokud nevyschne. Z lilku vytvořte pastu a ochuťte čerstvým česnekem, olivovým olejem, solí a pepřem. Poté Smíchejte se studenou caponatou a poté servírujte po lžíci na talíř. Z mozzarely slijte vodu a nechte ji venku, aby měla pokojovou teplotu. Na caponatu dejte polovinu mozzarely a pokapejte rajčatovou omáčkou.

 

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!