
- Suché víno
- Šumivé víno
- Benátsko, Itálie
Montasolo Prosecco DOC Frizzante
Prvotřídní Prosecco Frizzante Atraktivní lehké šumivé bílé víno, světle žluté barvy s jemnou pěnou. Bujná svěží a ovocná vůně s tóny čerstvě natrhaných květin. Překvapující suchá chuť s nádechem mandlí. Dlouhý, svěží a pikantní závěr s velmi jemnou příjemnou sladkostí. Prosecco z Itálie Italové považují Prosecco za základní aperitiv a šumivé víno k venkovnímu popíjení. Můžete si ho objednat v každém baru, v kteroukoli denní hodinu. Prosecco pochází ze strmých kopců v okolí města Conegliano, k...Více
Skladem
ZDARMA!
Popis vína
- Doporučené servírování Předkrmy, Saláty, Jako aperitiv
- Doporučená teplota podávání 8 °C
- Chuť Šumivé & Osvěžující
- Typ vína Suché víno
- Druh vína Šumivé víno
- Vinařská oblast Benátsko
- Země původu Itálie
- Uzávěr Šroubovací
- Archivace K okamžité konzumaci
- Obsah alkoholu 10.5%
Mohlo by Vás také zajímat
Montasolo Prosecco DOC Frizzante
Prvotřídní Prosecco Frizzante
Atraktivní lehké šumivé bílé víno, světle žluté barvy s jemnou pěnou. Bujná svěží a ovocná vůně s tóny čerstvě natrhaných květin. Překvapující suchá chuť s nádechem mandlí. Dlouhý, svěží a pikantní závěr s velmi jemnou příjemnou sladkostí.
Prosecco z Itálie
Italové považují Prosecco za základní aperitiv a šumivé víno k venkovnímu popíjení. Můžete si ho objednat v každém baru, v kteroukoli denní hodinu. Prosecco pochází ze strmých kopců v okolí města Conegliano, které leží asi 50 kilometrů severně od Benátek. Po staletí se z odrůdy Prosecco vyrábělo bílé víno až do doby, kdy výrobce vína Antonio Carpenè přišel s myšlenkou vyrábět také šumivou verzi.
Prosecco má status DOC, stejně jako francouzské Champagne. Víno může používat označení Prosecco, pokud je vyrobeno v oblasti Prosecco v regionu Veneto. Vyrábí se také ve verzi vino Frizzante nebo Spumante.
Vynikající sklenka Prosecca
Rozdíl je v bublinkách. Spumante je italský název pro jakostní šumivé víno, obsahující nejméně 11% alkoholu. Frizzante znamená, že víno je perlivé. Tato varianta obsahuje málo oxidu uhličitého a druhá fermentace neprobíhá v láhvi jako u Spumante, ale v nerezových tancích.
Protože je tato metoda méně pracná, víno je také levnější. Spumante se vyrábí ve dvou verzích: suché a polo-sladké. Polo-sladkosti se dosáhne regulací teploty, takže se v průběhu procesu zrání nepřemění všechny cukry na alkohol a víno zůstává mírně sladké.