Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
Přihlášení
0 Kč
1 zlatá medaile
Miliasso Passito Appassimento DOC Rosso

Popis vína

  • Zlatá medaile Le Guide Gilbert & Guilard 2017
  • Doporučené servírování Jako aperitiv, zvěřinová paštika, vyzrálé sýry, čistá čokoláda
  • Odrůda Barbera (51%), Dolcetto (49%)
  • Obsah alkoholu 13.5%
  • Archivace Do roku 2022 nebo k okamžité konzumaci
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 16 °C
  • Ročník 2016
  • Země původu Itálie
  • Vinařská oblast Piemont
  • Typ vína Suché víno
  • Chuť Bohaté & Chutné
  • Druh vína Červené víno

Mohlo by Vás také zajímat

2016

Miliasso Passito Appassimento DOC Rosso

Vícenásobně oceněná klasika z Itálie

 

Milovníci svůdného, ovocného vína budou nyní více než spokojeni! Do našeho sortimentu jsme zařadili "Passito" z krásného italského vinařství Dezzanni. Passito je vyrobeno staletí starou tradicí, kterou kdysi vynalezli Římané, metodou Appassimento. Po léta je hluboce uchovávané přání vinaře Luigiho vytvořil touto metodou vynikající, chutné, špičkové víno, ale kvůli omezené výrobě se tato vína prodávala vždy pouze místně. Nicméně díky grandiózní sklizni roku 2016 a našemu dlouholetému obchodnímu vztahu byl Luigi velmi ochotný a nadšený, a několik krabic tohoto vína odložil pro nás! Je to opravdu okouzlující víno, které okamžitě vzbuzuje pokušení. Není divu, že Luca Maroni a Gilbert & Gaillard byli též okouzleni a víno ocenili 92 body a zlatou medailí!

 

Vše začíná intenzivní rubínovou barvou. Ohromující aroma zralého červeného ovoce, jako jsou višně, ostružiny, švestky, bobule a třešně s náznakem koření, se line z lahve. Chuť je komplexní, šťavnatá a teplá s dlouhým, silným závěrem s tóny moka, čokolády a karamelu.

 

Appassimento

 

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Používané odrůdy jsou italské místní Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone a Oselata. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit.

 

Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, a během sušení ztratí až třetinu vlhkosti. To jim ponechává obrovskou koncentraci cukrů a vůní. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu (u Amarone asi 40 dnů). Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech po dobu 12 až 18 měsíců. Poté víno dozrává ještě další rok na lahvi.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!