
- Suché víno
- Šumivé víno
- Champagne, Francie
Louis Nouvelot Saphir Champagne Brut 375 ml
Barva je vitální světle zlatá. Klasický buket citrusů, jablek, bílých květů a briošky. Bezchybné a lahodné „crémeux“ v chuti s jablkem, žlutým grapefruitem, biskitem, lískovými oříšky a dlouhotrvající jemnou pěnou. Vynikající Champagne Brut v osvěžujícím stylu. Šampaňské Šampaňské je pro mnohé slavné šumivé víno v často krásné láhvi. Ale víno je nejen známé a slavné, ale také pochází z oblasti, která je velmi specifická. Název Champagne je unikátní značka, která se uděluje pouze vínu z o...Více
Skladem
ZDARMA!
Popis vína
- Odrůda Pinot Meunier (73%), Chardonnay (16%), Pinot Noir (11%)
- Obsah alkoholu 12%
- Archivace Do roku 2023 nebo k okamžité konzumaci
- Uzávěr Korek
- Doporučená teplota podávání 6-8 °C
- Vinařská oblast Champagne
- Typ vína Suché víno
- Země původu Francie
- Druh vína Šumivé víno
Mohlo by Vás také zajímat
Louis Nouvelot Saphir Champagne Brut 375 ml
Barva je vitální světle zlatá. Klasický buket citrusů, jablek, bílých květů a briošky. Bezchybné a lahodné „crémeux“ v chuti s jablkem, žlutým grapefruitem, biskitem, lískovými oříšky a dlouhotrvající jemnou pěnou. Vynikající Champagne Brut v osvěžujícím stylu.
Šampaňské
Šampaňské je pro mnohé slavné šumivé víno v často krásné láhvi. Ale víno je nejen známé a slavné, ale také pochází z oblasti, která je velmi specifická. Název Champagne je unikátní značka, která se uděluje pouze vínu z oblasti Champagne. Víno je vyrobeno z hroznů z klasifikovaných vinic. Tyto vinice mají opravdu krásný terroir, protože se nacházejí na horských svazích s dobrou vápenitou půdou. Půdy bohaté na vápník poskytují hroznům dostatečnou vlhkost, která zajišťuje vysokou kyselost, ze které benefituje výsledná chuť.
Méthode traditionelle
Abychom pochopili, co je Champagne Brut, přidáváme popis výrobního procesu Champagne. Šampaňské prochází druhou fermentací a při této fermentaci musí být odstraněny mrtvé kvasnice. To se nazývá dégorgement, mrtvé droždí se shromažďuje v úzkém hrdle lahve, zmrazí se a vystřelí. Pro doplnění lahve se přidává liqueur d'expédition. U Brut Champagne je to směs vína z regionu a asi 12 gramů cukru na litr, což z něj dělá suché šampaňské. Více než 85 % všech šampaňských na trhu jsou Brut, a je to také zdaleka nejprodávanější šampaňské na světě.