Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
0 Kč

2012

Gaja Dragomis Barolo DOCG

Číslo produktu: 1047

Popis vína

  • Odrůda Nebbiolo
  • Doporučené servírování Grilované maso, Dušené maso, Zvěřina, Pečeně
  • Obsah alkoholu 14.5%
  • Archivace Do roku 2030
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 18-20 °C
  • Ročník 2012
  • Země původu Itálie
  • Vinařská oblast Piemont
  • Typ vína Suché víno
  • Druh vína Červené víno

2012

Gaja Dragomis Barolo DOCG

Vína Angelo Gaja jsou velmi uznávaná a oceňovaná, a také velmi vyhledávaná po celém světě.

Vinařství Gaja bylo založeno v roce 1859 Giovannim Gaja. Rodina Gaja si otevřela tavernu v Barbarescu (severovýchodně od města Alba), ve které podávali k jídlům jejich vlastní vína. Teprve v roce 1937 byl název Gaja uveden velkými červenými písmeny na etiketách jejich lahví. V současné době vinařství vyrábí 18 druhů vín, která pocházejí z vinic v Piemontu a Toskánsku, s celkovou roční produkcí 350 tisíc lahví.

Gaja je jednou z nejlepších značek a je považována za špičku mezi víny Barbaresco. Angelo Gaja, „král Barbaresca“, zavedl v Piemontu inovativní technologie, které způsobily revoluci vinařství v Itálii. Vše začalo v roce 1961 experimentem se zelenou sklizní a výrobou vína z jediné vinice v roce 1967. V Piedmontu zavedl malolatické kvašení a v letech 1975-1976 začal používat francouzské bariky - ale podle modernistických norem má stále jisté rezervy při jejich používání.

Gaja Barolo Dragomis je vyrobeno z 100% Nebbiola z mladé vinice ve vesnicích La Morra a Serralunga v Piemontu, kde je půda jemnou směsí slínu, vápna a jílu.

Toto Barolo je odvážné a ambiciózní. Barva je jasně rubínově červená s granátovými okraji. Ve vůni široké a květinové tóny fialky, anýzu, lékořice a třešní. Na patře plné a energické s čistou ovocnou a květinovou chutí a výraznou svěžestí podpořenou jemnými taniny, které dávají vínu jak charakter, tak eleganci. Dehtové tóny a trocha minerálů. Závěr je dlouhý, vyvážený a elegantní.

Víno zrálo 12 měsíců v bariku a poté dalších 12 měsíců v dubových sudech. Teplota podávání 18-20 °C a výborně se hodí k pečeni, grilovanému nebo dušenému masu, dále k suchým salámům a tvrdým sýrům.

Vhodné k okamžité konzumaci, ale i k archivaci po několik let (minimálně do roku 2030) pro ještě větší jemnost a vytříbenost.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!