0 Kč

2012

Gaja Barbaresco Piemonte DOGC (6ks)

Číslo produktu: 1046
Hodnocení:
1 2 3 4 5
  • Suché víno
  • Piemont, Itálie
dříve 5 490 Kč
3 990 Kč
Sleva 27%
dříve 5 490 Kč
4 000 Kč
Sleva 27%
1
Doprava zdarma na vše
1 2 3 4
5 6 12 18

Skladem


Průměrná cena
6 x 3 648 Kč
Doprava zdarma na vše
1 2 3 4
5 6 12 18

Celková cena

Popis vína

  • Doporučené servírování Grilované maso, Zvěřina, Pečeně
  • Obsah alkoholu 14.5%
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 18-20 °C
  • Ročník 2012
  • Země původu Itálie
  • Vinařská oblast Piemont
  • Typ vína Suché víno
  • Druh vína Červené víno

2012

Gaja Barbaresco Piemonte DOGC (6ks)

Toto úžasné a jedinečné Barbaresco je vyrobeno ze 100% Nebbiola (typická odrůda v Piemontu) a je pravděpodobně ještě lepší než ročník 2011.

Vína Angelo Gaja jsou velmi uznávaná a oceňovaná, a také velmi vyhledávaná po celém světě.

Vinařství Gaja bylo založeno v roce 1859 Giovannim Gaja. Rodina Gaja si otevřela tavernu v Barbarescu (severovýchodně od města Alba), ve které podávali k jídlům jejich vlastní vína. Teprve v roce 1937 byl název Gaja uveden velkými červenými písmeny na etiketách jejich lahví. V současné době vinařství vyrábí 18 druhů vín, která pocházejí z vinic v Piemontu a Toskánsku, s celkovou roční produkcí 350 tisíc lahví.

Gaja je jednou z nejlepších značek a je považována za špičku mezi víny Barbaresco. Angelo Gaja, „král Barbaresca“, zavedl v Piemontu inovativní technologie, které způsobily revoluci vinařství v Itálii. Vše začalo v roce 1961 experimentem se zelenou sklizní a výrobou vína z jediné vinice v roce 1967. V Piedmontu zavedl malolatické kvašení a v letech 1975-1976 začal používat francouzské bariky - ale podle modernistických norem má stále jisté rezervy při jejich používání.

V roce 2012 se Angelo Gaja rozhodl, že nebude vyrábět Barbaresco pouze z  jediné vinice.

Angelo Gaja obvykle mísí pro toto víno hrozny ze 14 viničních tratí. Ale u ročníku 2012  se rozhodl snížit toto číslo na osm. Změna je sice subtilní, ale v chuti je znát. Gaja fermentuje hrozny z každé vinice odděleně při kontrolované teplotě v nerezové oceli asi tři týdny a jablečno-mléčné kvašení probíhá v bariku. Po fermentaci zrají jednotlivá vína 12 měsíců v bariku. Poté Gaja smíchá konečnou směs a víno zraje před lahvováním dalších 12 měsíců v dubových sudech.

Barva je tmavá, rubínově červená se stopami fialové. Víno se otevírá komplexní vůní lesních plodů, švestek, lékořice, minerálních a kávových tónů. Na patře hustá struktura, květinové, plné černých bobulí, třešní, malin, pepře, anýzu a se špetkou minerálů a tabáku. Závěr je dlouhý, komplexní s jemnými, jakoby hedvábnými tříslovinami a dobrou kyselinkou.

Obsah alkoholu je 14,5% a teplota podávání 18-20 °C.

Toto neobvykle přístupné víno je vhodné k okamžité konzumaci, nicméně svého vrcholu dosáhne v letech 2018-2030.

Jedno-odrůdové Nebbiolo a jediné víno s klasifikací DOCG, je nejlepší klasické víno, které osloví milovníky tradičního Barbaresca. Ročník 2012 Barbaresca od Gaje je raritou, která se pravděpodobně nebude opakovat po mnoho let, a to vytváří jedinečnou příležitost ke koupi skutečně fantastického vína!

Proč nakupovat u nás

Doprava zdarma

Doprava ZDARMA na všechny objednávky – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!

Minimální objednávka 6ks

Abychom byli schopni nabídnout nejlepší možnou cenu, prodáváme víno pouze v kartonu po 6 ks.