- Suché víno
- Sicílie, Itálie
2015
Cusora Chardonnay Caruso & Minini DOC
Seznamte se se světovým šampionem vín Chardonnay. Jasná, světle zlatožlutá barva se zeleným leskem. Komplexní a fascinující vůně s broskví, jasmínem, bílými květy, citrusy a ananasem. Šťavnatá, ústa-plnicí a výrazná tropická chuť s jemnými, měkkými kyselinami, jako kousnutí do bílé nektarinky. Dále také hruška, broskev, žluté švestky, nádech másla a svěží, exotický závěr. Unikátní Chardonnay bohaté na sametové bílého ovoce. Carusa...Více
Budeme Vás informovat o naskladnění
Vyprodáno
Popis vína
- Odrůda Chardonnay
- Chuť Zakulacené & Ovocné
- Typ vína Suché víno
- Druh vína Bílé víno
- Vinařská oblast Sicílie
- Země původu Itálie
- Ročník 2015
- Uzávěr Korek
- Archivace Do roku 2018 nebo k okamžité konzumaci
- Obsah alkoholu 13%
- Doporučená teplota podávání 8 - 10 °C
Mohlo by Vás také zajímat
2015
Cusora Chardonnay Caruso & Minini DOC
Seznamte se se světovým šampionem vín Chardonnay.
Jasná, světle zlatožlutá barva se zeleným leskem. Komplexní a fascinující vůně s broskví, jasmínem, bílými květy, citrusy a ananasem. Šťavnatá, ústa-plnicí a výrazná tropická chuť s jemnými, měkkými kyselinami, jako kousnutí do bílé nektarinky. Dále také hruška, broskev, žluté švestky, nádech másla a svěží, exotický závěr. Unikátní Chardonnay bohaté na sametové bílého ovoce.
Carusa & Minini
Venkovský statek, který se dnes nazývá Terre di Giumara vznikl na konci 19. století z iniciativy Antonina Carusa.
Pozemek, který vybral Antonino se svým synem Francescem, se ukázal být ideálním pro pěstování vysoce kvalitních hroznů, které byli velmi žádané zejména vinařstvími produkujícími víno Marsala. Typ půdy, nadmořská výška a vzdálenost od moře byli schopni dát kvalitě vyprodukovaných hroznů kvalitu, kterou objevil syn Francesco Nino, který v polovině 19. století stál v čele rodinné firmy, ačkoliv byl ještě velmi mladý.
Dnes vede Terre di Giumara Stefano Caruso spolu se svými bratry Francescem a Robertem, kteří se rozhodli použít název rodinného sídla Caruso & Minini pro linii jedno odrůdových vín. Je to pocta práci, kterou čtyři generace vinařů odvedli s cílem zlepšit kvalitu vyprodukovaných hroznů.