Château Tour de Sarrail 2013 Bordeaux

339 Kč –38 %
Château Tour de Sarrail
339 Kč –38 % 209 Kč / ks
Skladem (3 ks)

Ve sklenici krásné teplé červené víno, díky svému úctyhodnému stáří se světle hnědým leskem. V ústech krásné ovocné tóny sladkého černého rybízu, červeného rybízu a brusinek, doplněné nádechem růže, jemným toustem, perníkem, lesní a jemnou vůní cedru. V ústech šťavnaté a elegantní víno s tóny brusinek, červených třešní a opět tóny cedru a toastu. Třísloviny zcela změkly a víno dotváří jemná dochuť. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve sklenici krásné teplé červené víno, díky svému úctyhodnému stáří se světle hnědým leskem. V ústech krásné ovocné tóny sladkého černého rybízu, červeného rybízu a brusinek, doplněné nádechem růže, jemným toustem, perníkem, lesní a jemnou vůní cedru. V ústech šťavnaté a elegantní víno s tóny brusinek, červených třešní a opět tóny cedru a toastu. Třísloviny zcela změkly a víno dotváří jemná dochuť. 

Hubert de Boüard a Bernard Pujol spolu tvoří zlaté duo, které toho ve vinařském světě dokázalo hodně. Kromě práce na světoznámém zámku vytvořili své vlastní dítě, a to Château Tour de Sarrail. Fantastická směs z Merlotu a Cabernetu Sauvignon, výsledkem je krásné teplé červené víno s hnědými tóny. Fenomenálně chutné. Víno nechali schválně ve sklepě pěkných pár let, aby se dalo co nejlépe pít. Můžeme jen souhlasit, jak skvělé víno se z toho stalo. 

Mistr vinař a slavný konzultant enolog 
 
Hubert de Boüard se narodil v Château Angélus, v té době již Grand Cru Classé v Saint-Émilion. Vyrůstal mezi vinicemi a v 7 letech dostal od otce vlastní zahradnické nůžky, aby mohl chodit do vinic prořezávat vinnou révu. Vystudoval v Bordeaux na enologické fakultě, kde absolvoval stáže u enologů, jako je Emile Peynaud. Jeho první stáže se uskutečnily na Château Figeac u Thierryho Manoncourta v Saint-Emilion, v Beaujolais a Burgundsku. Odjel do jiných vinařských oblastí, aby si rozšířil své znalosti a dovednosti a získal nápady pro domov. Vrátit se v roce 1985, převzít rodinné panství Château Angélus a využít jeho zkušeností. 

V roce 2001 požádal Gérald Frydman, tehdejší majitel Clos des Jacobins Grand Cru Classé, enologa de Boüarda o radu. De Boüardovi se otevřel celý svět a ještě netušil, že ho čeká dlouhá kariéra v poradenství pro renomované zámky v regionu, ale i v zahraničí, mimo jiné v Libanonu. Je jedním z nejznámějších enologických poradců a za své úspěchy získal několik ocenění. Jeho rodinná doména, Château Angélus, byla povýšena na Premier Grand Cru v roce 1996 a dokonce na Premier Grand Cru Classé A v roce 2012, což je nejvyšší možné ocenění. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahev
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Doporučené servírování: Drůbež, grilované maso,sýry
Druh vína: Suché víno
Chuť: Bohaté & Chutné
Obsah alkoholu: 12,5%
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Merlot
Rok: 2013
Typ barvy: Červené víno
Uzávěr: Korek
Vinařská oblast: Bordeaux
Země: Francie
Zrání: 12 měsíců
sada: chateau-tour-de-sarrail-krabice/
lahev: /chateau-tour-de-sarrail/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: