Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
Přihlášení
0 Kč
Black Chocolate di Montebello ‘Appassimento’

Popis vína

  • Doporučené servírování Bohaté dušené maso, zvěřina, čokoládové dezerty
  • Odrůda Negroamaro (30%), Primitivo (30%), Nero di Troia (20%), Merlot (20%)
  • Obsah alkoholu 14%
  • Archivace Do roku 2025
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
  • Ročník 2017
  • Vinařská oblast Apulie
  • Typ vína Suché víno
  • Chuť Robustní & Silné
  • Země původu Itálie
  • Druh vína Červené víno

Mohlo by Vás také zajímat

2017

Black Chocolate di Montebello ‘Appassimento’

Speciální cuvée Black Label z nejbohatších hroznů sklizně. Víno je vyrobeno metodou Appassimento a je bohaté na krémovou chuť se švestkami, třešněmi, moka a čokoládou. Neodolatelně chutné!

 

Barva je hluboká, tmavá mahagonově červenohnědá. Plné aroma s tmavými švestkami, borůvkami a černými třešněmi, s trochou moka a karamelu. Silná a bohatá chuť plná krémové čokolády a šťavnatého tmavého ovoce. Krémově měkká a nekonečně dlouhá. Svůdná sklenice majestátní „černé čokolády“, která láká k dalšímu doušku!

 

Appassimento

 

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Používané odrůdy jsou italské místní Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone a Oselata. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit. Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, a během sušení ztratí až třetinu vlhkosti. To jim ponechává obrovskou koncentraci cukrů a vůní. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu (u Amarone asi 40 dnů). Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech po dobu 12 až 18 měsíců. Poté víno dozrává ještě další rok na lahvi.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!