

- Sladké víno
- Portské víno
- Douro, Portugalsko
2009
Barão de Vilar - Colheita White Port
Zakladatelé Barão de Vilar jsou považováni také za zakladatele trhu s portským. Toto sladké bílé portské je tedy skutečně špičkové kvality. Portské s jedinečným charakterem získaným během zrání na dřevě po dobu nejméně sedmi let. Sladká chuť, zralá a bohatá na ovocné příchutě. Portské se sladkými a zralými dojmy, ale především plné ovocných příchutí. Zrálo více než 7 let v dubových sudech, aby mohlo nést název Colheita. Má krásnou, jakoby jantarovou barvu, která udržuje toto portské čirým a ...Více
Budeme Vás informovat o naskladnění
Vyprodáno
ZDARMA!
Popis vína
- Zlatá medaile Vinalies Internationales
- Doporučené servírování Jako aperitiv, zralé sýry
- Obsah alkoholu 20%
- Zrání 7 let v dubovém sudu
- Uzávěr Korek
- Doporučená teplota podávání 17 °C
- Ročník 2009
- Vinařská oblast Douro
- Typ vína Sladké víno
- Chuť Jemné & Sladké
- Země původu Portugalsko
- Druh vína Portské víno
Mohlo by Vás také zajímat
2009
Barão de Vilar - Colheita White Port
Zakladatelé Barão de Vilar jsou považováni také za zakladatele trhu s portským. Toto sladké bílé portské je tedy skutečně špičkové kvality. Portské s jedinečným charakterem získaným během zrání na dřevě po dobu nejméně sedmi let. Sladká chuť, zralá a bohatá na ovocné příchutě.
Portské se sladkými a zralými dojmy, ale především plné ovocných příchutí. Zrálo více než 7 let v dubových sudech, aby mohlo nést název Colheita. Má krásnou, jakoby jantarovou barvu, která udržuje toto portské čirým a lehkým, a je velmi příjemné v ústech.
Douro
Douro je jednou z nejstarších vinařských oblastí na světě s ochranným označením (apelací). Oblast byla původně určena na výrobu portského vína, ale za posledních deset let se mnoho změnilo. Evropská rada poskytla Portugalsku dotace na vybudování nových vinic a zavedení nových technologií a postupů pro výrobu suchých vín. Kromě krásných portských vín výjimečné kvality se začala v této drsné a hornaté oblasti vyrábět také suchá, svěží a ovocná vína. Léta jsou zde horká a zimy až ledově chladné.
Barão de Vilar
Barão (baron) de Vilar je starý titul, který byl udělen rodinám Kopke a Zeller v roce 1828. Obě rodiny sehráli významnou roli v obchodování s portským vínem a rozvoji oblasti Douro, a jsou považovány za zakladatele obchodu s portským vínem. V roce 1996 se rozhodl současný baron Fernando Zeller zaregistrovat portské a některá další portugalská vína, aby udržel rodinnou tradici, a tak vznikl název Barão de Vilar.
Rodina Zellerů má tradici v podnikání s portským vínem již od 17. století, kde najdeme záznamy o obchodnících Jorgi Fernandesovi a jeho synovi Franciso da Silva Moura, kteří byli ve své době předky z portugalské větve rodiny Zellerových. Rodina se věnuje obchodování s portským a vínem Douro a pyšní se znalostmi těch nejlepších vín již po 14 generací. Vzhledem k vynikajícím vědomostem a zkušenostem, které rodina získala v posledních desetiletích, jsou schopni vyrábět ta nejkrásnější portská vína, která zrají v sudech i několik let.