
- Suché víno
- Červené víno
- Emilia-Romagna, Itálie
2017
Aurelia Riserva Superiore DOC Sangiovese di Romagna
Vynikající Sangiovese Riserva Toto lahodné Sangiovese zrálo po dobu 6 měsíců v dubových sudech a je bohaté na chutě jako jsou černé třešně, olivy, červené ovoce a čokoláda. Solidní hluboká, teplá tmavě červená barva. Buket plný černých třešní, tymiánu, levandule, oliv a koření, velmi atraktivní. Vynikající ovocný, široký a svěží. Pěkná komplexní chuť s masitými třešněmi, červeným ovocem, mlékem a čerstvými bylinkami. Sangiovese Sangiovese tvoří základ jak velmi silných vín jako Brunello d...Více
Budeme Vás informovat o naskladnění
Vyprodáno
ZDARMA!
Popis vína
- Doporučené servírování Těstoviny, pizza, grilované maso, jehněčí, Ossobucco, zrající sýry
- Zrání 6 měsíců v dubovém sudu
- Archivace Do roku 2023 nebo k okamžité konzumaci
- Uzávěr Korek
- Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
- Ročník 2017
- Země původu Itálie
- Vinařská oblast Emilia-Romagna
- Druh vína Červené víno
- Typ vína Suché víno
- Chuť Bohaté & Chutné
- Obsah alkoholu 13%
Mohlo by Vás také zajímat
2017
Aurelia Riserva Superiore DOC Sangiovese di Romagna
Vynikající Sangiovese Riserva
Toto lahodné Sangiovese zrálo po dobu 6 měsíců v dubových sudech a je bohaté na chutě jako jsou černé třešně, olivy, červené ovoce a čokoláda.
Solidní hluboká, teplá tmavě červená barva. Buket plný černých třešní, tymiánu, levandule, oliv a koření, velmi atraktivní. Vynikající ovocný, široký a svěží. Pěkná komplexní chuť s masitými třešněmi, červeným ovocem, mlékem a čerstvými bylinkami.
Sangiovese
Sangiovese tvoří základ jak velmi silných vín jako Brunello di Montalcino tak i svůdných ovocných vín jako je Chianti. Má tmavou barvu a kombinuje čerstvé ovoce s bylinami, kořením a jemnou kyselinkou. Sangiovese dosahuje těch nejlepších kvalit v Toskánsku a Umbrii, kde dává vína s tříslovinami a kyselinkou a kde se občas objevuje ve směsi s jinými odrůdami.
Emilia-Romagna
Emilia-Romagna je jednou z nejúrodnějších a nejproduktivnějších oblastí Itálie. Je to dáno zejména účinkem Jadranu, který má na místní klima zásadní vliv. Emilia-Romagna se také nazývá "břicho Itálie", protože odtud pochází mnoho kulinářských specialit jako jsou Parmská šunka, Parmezán, Mortadela a ocet balsamico. Vinice se rozkládají na úbočí kopců a nacházejí se na severovýchodě oblasti, kde silný severní vítr vane přes rovinatou krajinu. Zejména jara a zimy jsou často chladné a mlhavé. Vzhledem k tomuto počasí se zde vyrábějí především svěží, lehká vína.