Antico Monastero Barolo 2018 Piemont

Zlato
780 Kč –12 %
Antico Monastero Barolo
780 Kč –12 % 679 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Toto červené víno má krásnou granátově červenou barvu, s intenzivní vůní tmavých bobulí , jemných švestek doplněných brusinkami a nádechem růží a anýzu. Na patře je víno intenzivní s plnou strukturou a pevnými tříslovinami, které jsou stále měkčí díky tříletému zrání ve slovinských dubových sudech. Skvělé víno, které je ještě lepší ke kořeněným jídlům a vyzrálým sýrům. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento Antico Monastero Barolo vypráví zvláštní historii italské vinařské rodiny. O tom, jak byl ztracen a znovu nalezen starý a dávno ztracený rodinný recept na ultimátní Barolo. Více si o tom můžete přečíst později, ale nejprve o tomto krásném Barolo. Plné zralého tmavého ovoce a krásných dřevěných tónů. Tak krásné, že James Suckling ohodnotil víno 90 body. Berliner Wine Trophy pověsila na krk této lahodné láhvi vína zlatou medaili. Fantastické Barolo, které si vychutnáte s výraznými pokrmy a posune vaši večeři na ještě vyšší úroveň! 

Král vín v granátově červeném kabátku 
Toto červené víno má krásnou granátově červenou barvu, s intenzivní vůní tmavých bobulí , jemných švestek doplněných brusinkami a nádechem růží a anýzu. Na patře je víno intenzivní s plnou strukturou a pevnými tříslovinami, které jsou stále měkčí díky tříletému zrání ve slovinských dubových sudech. Skvělé víno, které je ještě lepší ke kořeněným jídlům a vyzrálým sýrům. 

Na severu Itálie leží městečko Barolo v Piemonte, odkud pocházejí i světoznámá vína Barolo. Barolos jsou vína s fantastickým kouzlem a obrovským postavením. Po staletí zde hraje prim ušlechtilý hrozen Nebbiolo. Jediný modrý hrozen, který lze použít pro toto královské víno. Předpokládá se, že v osmnáctém století byly Barolos ještě sladké. Hrozny totiž dozrávají pozdě. Jakmile byly cukry vybrány a dorazily do fermentační nádrže, byly teploty příliš nízké, což způsobilo spontánní zastavení fermentace cukrů na alkohol. Naštěstí už vinaři až příliš dobře vědí, jak tyto teploty hlídat a ze sklepů vycházejí krásné exempláře. Hrozny Nebbiolo mají přirozeně tvrdé třísloviny. Povinný odpočinek a zrání v dubu tedy dělá fenomenálnímu vínu velmi dobře. Díky přítomným kyselinám mohou vína Barolo dobře ležet, takže je velmi příjemné na uchování. 

Barolo podle 'starověkého receptu' 
 
Prastrýc Valentino žil v osmnáctém století v klášteře a obdělával půdu. Staral se o vinice v okolí kláštera a zabýval se výrobou vína. Postupně rozšiřoval své znalosti o výrobě vína v klášteře, poté se předávaly z generace na generaci. Během druhé světové války byl klášter zničen bombami. O několik let později byly nalezeny některé texty, které napsal Valentino. Obsahovaly metody a techniky, které se v té době používaly. Tyto texty se dostaly do rukou Valentiny, která za své jméno vděčí svému prastrýci. Inspirovala se ke znovuobjevení starých rodinných tradic. Rozhodla se využít znalostí a dovedností svého prastrýce a převést je do dnešního moderního stylu. Výsledkem jsou typická piemontská vína, pojmenovaná po starém klášteře a jeho historii: Antico Monastero. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahev
Archivace: 2030
Doporučená teplota podávání: 18-20 °C
Doporučené servírování: Hovězí, zvěřina, parmezán
Druh vína: Suché víno
Chuť: Plné a výkonné
James Suckling: 90
Obsah alkoholu: 14%
Odrůda: Nebbiolo
Rok: 2018
Typ barvy: Červené víno
Uzávěr: Korek
Vinařská oblast: Piemont
Země: Itálie
Zlatá medaile: Berliner Wein Trophy
Zrání: 36 měsíců
sada: /antico-monasterio-barolo-krabice/
lahev: /antico-monasterio-barolo/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: