Antico Monastero Barolo 2018 Piemont
Detailní popis produktu
Tento Antico Monastero Barolo vypráví zvláštní historii italské vinařské rodiny. O tom, jak byl ztracen a znovu nalezen starý a dávno ztracený rodinný recept na ultimátní Barolo. Více si o tom můžete přečíst později, ale nejprve o tomto krásném Barolo. Plné zralého tmavého ovoce a krásných dřevěných tónů. Tak krásné, že James Suckling ohodnotil víno 90 body. Berliner Wine Trophy pověsila na krk této lahodné láhvi vína zlatou medaili. Fantastické Barolo, které si vychutnáte s výraznými pokrmy a posune vaši večeři na ještě vyšší úroveň!
Král vín v granátově červeném kabátku
Toto červené víno má krásnou granátově červenou barvu, s intenzivní vůní tmavých bobulí , jemných švestek doplněných brusinkami a nádechem růží a anýzu. Na patře je víno intenzivní s plnou strukturou a pevnými tříslovinami, které jsou stále měkčí díky tříletému zrání ve slovinských dubových sudech. Skvělé víno, které je ještě lepší ke kořeněným jídlům a vyzrálým sýrům.
Na severu Itálie leží městečko Barolo v Piemonte, odkud pocházejí i světoznámá vína Barolo. Barolos jsou vína s fantastickým kouzlem a obrovským postavením. Po staletí zde hraje prim ušlechtilý hrozen Nebbiolo. Jediný modrý hrozen, který lze použít pro toto královské víno. Předpokládá se, že v osmnáctém století byly Barolos ještě sladké. Hrozny totiž dozrávají pozdě. Jakmile byly cukry vybrány a dorazily do fermentační nádrže, byly teploty příliš nízké, což způsobilo spontánní zastavení fermentace cukrů na alkohol. Naštěstí už vinaři až příliš dobře vědí, jak tyto teploty hlídat a ze sklepů vycházejí krásné exempláře. Hrozny Nebbiolo mají přirozeně tvrdé třísloviny. Povinný odpočinek a zrání v dubu tedy dělá fenomenálnímu vínu velmi dobře. Díky přítomným kyselinám mohou vína Barolo dobře ležet, takže je velmi příjemné na uchování.
Barolo podle 'starověkého receptu'
Prastrýc Valentino žil v osmnáctém století v klášteře a obdělával půdu. Staral se o vinice v okolí kláštera a zabýval se výrobou vína. Postupně rozšiřoval své znalosti o výrobě vína v klášteře, poté se předávaly z generace na generaci. Během druhé světové války byl klášter zničen bombami. O několik let později byly nalezeny některé texty, které napsal Valentino. Obsahovaly metody a techniky, které se v té době používaly. Tyto texty se dostaly do rukou Valentiny, která za své jméno vděčí svému prastrýci. Inspirovala se ke znovuobjevení starých rodinných tradic. Rozhodla se využít znalostí a dovedností svého prastrýce a převést je do dnešního moderního stylu. Výsledkem jsou typická piemontská vína, pojmenovaná po starém klášteře a jeho historii: Antico Monastero.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 18-20 °C |
Doporučené servírování: | Hovězí, zvěřina, parmezán |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Plné a výkonné |
James Suckling: | 90 |
Obsah alkoholu: | 14% |
Odrůda: | Nebbiolo |
Rok: | 2018 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Piemont |
Země: | Itálie |
Zlatá medaile: | Berliner Wein Trophy |
Zrání: | 36 měsíců |
sada: | /antico-monasterio-barolo-krabice/ |
lahev: | /antico-monasterio-barolo/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.