Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
Infolinka +420 777 773 801
Přihlášení
0 Kč
Ammone Puglia Rosso IGT Passito

Popis vína

  • Doporučené servírování Grilované pokrmy, pizza, vyzrálé sýry
  • Odrůda Primitivo
  • Chuť Robustní & Silné
  • Doporučená teplota podávání 16-18 °C
  • Obsah alkoholu 15%
  • Archivace Do roku 2026 nebo k okamžité konzumaci
  • Uzávěr Korek
  • Ročník 2019
  • Země původu Itálie
  • Vinařská oblast Apulie
  • Typ vína Suché víno
  • Luca Maroni 98
  • Druh vína Červené víno

Mohlo by Vás také zajímat

2019

Ammone Puglia Rosso IGT Passito

Jen málo vín je výjimečných a Ammone Appassimento je jedním z nich. Víno pochází z Apulie, nádherného podpatku italské boty, kde slavné vinařství Barbanera vyrobilo toto velkolepé červené víno. Víno, které ohromilo světově uznávaného kritika vína Luca Maroniho, který mu udělil 98 bodů!

 

Barva je intenzivní červená s fialovými odstíny. Přesvědčivý nos s komplexními vůněmi ovoce zalitého sluncem, jako je černý rybíz a kořeněné třešně, doplněné švestkovým džemem a elegantním a teplým kořením rezonujícím v pozadí. V ústech toto Ammone ukazuje smyslný charakter, teplý a zaoblený s vyváženými tříslovinami. Krásné červené, dokonalost ve sklenici. Nebo, jak říká guru vína Luca Maroni, „Eccezionale!“

 

Appassimento

 

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Používané odrůdy jsou italské místní Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone a Oselata. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit. Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, a během sušení ztratí až třetinu vlhkosti. To jim ponechává obrovskou koncentraci cukrů a vůní. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu (u Amarone asi 40 dnů). Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech po dobu 12 až 18 měsíců. Poté víno dozrává ještě další rok na lahvi.

 

Vinařství Barbanera

 

V jednom z nejkrásnějších koutů Itálie, v srdci zelených kopců a vinic v Toskánsku, leží krásné vinařství rodiny Barbanerů. Velký úspěch začal v roce 1938 vinař Altero Barbanera a jeho manželka Maria, kteří vlastnili krásnou vinici v malé vesnici Piazze u obce Cetona. I dnes se zde vyrábějí čistě italská vína přirozeným, tradičním a úctyhodným způsobem. Vinařství je pravidelně chváleno na mezinárodních vinařských soutěžích pro svou velmi vysokou úroveň. Kvalita je jejich vášní, a to je rozhodně znát ve vínech, která se zrodila v Barbanera Vini.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Nejlepší ceny v ČR

V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA!!!